Mirza Tupajić SDA: Inicijativa za sufinansiranje troškova linijskog prijevoza za porodice šehida i poginulih boraca na području Grada Tuzla

Vijećnici Stranke demokratske akcije su na 42. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla uputili nekoliko viječnićkih pitanja, inicijativa i urgencija.

Vijećnik Mirza Tupajić je uputio Inicijativu za sufinansiranje troškova linijskog prijevoza za porodice šehida i poginulih boraca na području Grada Tuzla.

Obrazloženje: Dobio sam dopis (broj 55/20) od Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Grada Tuzla gdje traže od Gradskog vijeća da razmotri mogućnost, upotrijebi svoje ingerencije i uticaj na vlasnika JP GIPS Tuzla, da za porodice šehida i poginulih boraca umanji cijenu prevoza i karte za prevoz za gradsku vožnju i mjesna područja grada Tuzla,  po ugledu na Sarajevo i druge gradove i opštine. Ako iz ovog preduzeća ne bude bilo pozitivne reakcije, iniciram da Služba za budžet i finansije Grada Tuzla u prvom  rebalansu Budžeta Grada za 2020. godinu obezbjedi  sredstva za sufinansiranje troškova linijskog prijevoza za porodice šehida i poginulih boraca na području Grada Tuzla.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara