Mirza Teletović, izabran za sportsku ličnost BiH u 2013. godini

Spread the love
Rental Travel

Mirza Teletović, kapiten košarkaške reprezentacije, izabran je za sportsku ličnost BiH u 2013. godini u tradicionalnoj akcija “Dnevnog avaza” i “Sporta”.

Reha Centar

Najbolji bh. košarkaš u zbiru je dobio 104 boda, odnosno 17 više od drugoplasiranog Edina Džeke, dok su treće mjesto podijelili Vedad Ibišević i atletičar Hamza Alić sa po 46. Košarkaša Bruklin Netsa za sportsku ličnost BiH odabrali su svojim glasovima članovi ocjenjivačkog žirija, sastavljenog od 30 renomiranih imena bh. sporta, koji su svi redom isticali da su imali zaista težak zadatak.

Kandidati za priznanje bili su još Safet Alibašić – 43 boda (sjedeća odbojka), Adnan Ćatić – 39 (boks), Larisa Cerić – 37 (džudo), Miralem Pjanić – 34 (fudbal), Nihad Đedović – 8 (košarka) i Mirsad Terzić 6 (rukomet). Teletović je odabran zbog svojih sportskih dostignuća u prošloj godini u dresu reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i u najjačoj košarkaškoj ligi planete – NBA. Vrednovano je svakako i njegovo djelovanje i ponašanja izvan terena, kao i značaj koji pruža u promociji BiH u svijetu.

(nezavisne)

Komentari

Komentara