Mirni protesti majki Srebrenice u Tuzli: Istinu govorimo, pravdu tražimo

Istinu govorimo, pravdu tražimo

Transturist Tuzla

Majke Srebrenice su i danas u mirnim protestima u Tuzli još jednom naglasile da očekuju veću podršku institucija u pronalasku njihovih najmilijih, jer kako su istakle sljedeće godine se navršava 25 godina od kako se dogodio genocid u Srebrenici a broj pronalazaka je iz godine u godinu sve manji.

Rental Travel

“Uvijek se nadamo da će se naći ljudi koji će nam pomoći da nađemo kosti svojih najmilijih, da nam oni koji znaju gdje su grobnice kažu, a da institucije sistema više rade na tome da nam olakšaju našu bol.Ja sam našla samo šaku svoga brata i to mi je mnogo pomoglo za smiraj”- kaže Nura Begović, jedna od aktivistica udruženja.

Predsjednica udruženja Hajra Ćatić se osvrnula i na posljednju dodjelu Nobelove nagrade za književnost Petera Hankea  “Ovo je cirkus, tužno, ponižavajuće, žalosno. Nobelovu nagradau je dobio čovjek koji je prijatelj ratnog zločinca Slobodana Miloševića i čovjek koji negira genocid u Srebrenici. Pa taj čovjek negira saim tim i Sud u Hagu i međunarodne institucije pa šta onda da kažem ja kad ti isti koje je on popljuvao ute”- kazala je Hajra Ćatić.

Treba svakako napomenuti da je podršku majkama Srebrenice i danas pružila veća skupina učenika Srednje Medicinske škole iz Tuzle.

R.T.

 

 

Komentari

Komentara