Ministri Vlade TK razgovarali sa predstavnicima Plenuma

Menprom

 Tim ministara u Vladi Tuzlanskog kantona, imenovan za saradnju sa Plenumom građana Tuzla uručio je danas predstavnicima Plenuma odgovore na ranije dostavljene zahtjeve i pitanja Plenuma.

Reha Centar

Na ovaj način Vlada je pokazala svoju spremnost da direktno sarađuje sa Plenumom, da sluša glas građana i da u skladu s tim pokuša koordinirati svoje aktivnosti i građanima omogućiti kvalitetnije uslove života.

„Uručivanje odogovora nije kraj, nego ustvari početak otvorene i direktne saradnje Vlade Tuzlanskog kantona sa Plenumom građana. Za ubuduće predležem da radne grupe Plenuma organiziraju sastanke sa resornim ministrima i direktnim kontaktima uobliče dalju saradnju“, istakao je ministar prostornog uređenja i zaštite okolice dr. sc. Zvjezdan Karadžin.

Predstavnici Plenuma, ovom prilikom iskazali su svoju spemnost i „pružili ruku“ da bez naknade pomognu u realizaciji zahtjeva građana.

„Iako smo svjesni da Vlada ima i svoj kadar, članovi Plenuma su spremni, da ukoliko Vlada za to iskaže spremnost, volonterski pomognu i u koncipiranju određenih izmjena i dopuna zakona ili podzakonskih akata“, rekao je dr. sc. Zlatan Begić, jedan od predstavnika Plenuma, te dodao da „obzirom da država upravljanje između ostalog vrši putem inspekcijskog nadzora, to očekujemo da inspekcijski organi svoj posao počnu da rade u punom kapacitetu, te da i na taj način vidimo da funkcioniše pravna država.“

 U ime Vlade Tuzlanskog kantona odgovore na pitanja i zahtjeve Plenuma uručili su ministrica rada, socijalne politike i povratka dr. sc. Meliha Bijedić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice dr. sc. Zvjezdan Karadžin i ministar za boračka pitanja Zudin Mahmutović.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara