Ministri Muratović i Hadžiefendić posjetili OŠ „Centar“

Spread the love
Menprom

U povodu početka školske godine ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta  Zlatan Muratović i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, danas su učenicima Osnovne škole „Centar“ u Tuzli, uputili želje za uspješno školovanje, a učenicima iz reda socijalnih kategorija uručili komplete udžbenika.

Reha Centar

Ministar Muratović ovom prilikom je kazao: „S obzirom na činjenicu da ove godine Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke nije planiralo sredstva za udžbenike, kada su u pitanju kategorije djece u stanju socijalne potrebe, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta obezbijedilo je 25 kompleta udžbenika učenicima od prvog do petog razreda OŠ „Centar“, za svaki razred po pet kompleta udžbenika. Ovim projektom obuhvaćene su sve osnovne škole u Tuzlanskom kantonu.“

„Vlada Tuzlanskog kantona je u školskoj 2016./2017. godini obezbijedila sredstva, u visini od 128.000 KM, za nabavku udžbenika učenicima iz reda socijalnih kategorija. Radi se o nabavci oko 1300 kompleta udžbenika za školarce u osnovnom obrazovanju, od prvog do devetog razreda. Također, iz Budžeta TK obezbijeđen je i iznos u visini od 90.000 KM  i preko Ministarstva za boračka pitanja, udžbenike će dobiti i djeca koja pripadaju ovoj populaciji,“ kazao je ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara