Ministarstvo apeluje, direktori škola odlučuju po naredbama

Rental Travel

Konkursne procedure za prijem zaposlenika u školskoj 2016./2017. godini, u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona još traju. Direktori škola, imenovani po stranačkoj liniji od svojih stranačkih šefova dobijaju i posljednje upute kome dati maksimalan a kome minimalan broj bodova.Jer izbori će već za mjesec dana a u školama ima mjesta za podobne stranačke pijune a ne stručne i nadarene učitelje, nastavnike, profesore, domare…

Reha Centar

Djeca šehida i poginulih boraca  i pored ranijeg apela ministra Skopljaka da budu ravnopravna kod bodovanja to ipak nisu jer u našu redakciju stižu brojne primjedbe na način na koji se i boduju prilkom intervjua.

No kako je ova priča dobro poznata i već stereotipna da se o njoj recimo nešto ne zna, evo i saopćenja od strane resornog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona:

“Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona apeluje na direktore škola i sve kandidate, učesnike u konkursnoj i oglasnoj proceduri za prijem zaposlenika u školskoj 2016./2017. godini, u ustanovama obrazovanja, da u interesu učenika ne odugovlače sa okončanjem konkursne procedure, kako bi ista završila do 5.9. 2016. godine”.

Apel je apel i to ima da se poštuje ….

aktuelno.ba

Komentari

Komentara