Ministar Omerović održao radni sastanak sa predstavnicima UG “Imam pravo”

Spread the love
Rental Travel

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović održao je radni sastanak sa predstavnicima Udruženja građana “Imam pravo”. Tema sastanka bila je inkluzivno obrazovanje, s posebnim naglaskom na stručnom usavršavanju defektologa i asistenata u nastavi.

Reha Centar

Tokom sastanka, detaljno se razgovaralo o važnosti kontinuiranog stručnog usavršavanja defektologa i asistenata u nastavi, kako bi se osigurao kvalitetan pristup obrazovanju za svu djecu, uključujući djecu s poteškoćama u razvoju. Predstavnici UG “Imam pravo” istaknuli su potrebu za dodatnom edukacijom i podrškom asistentima, kako bi što bolje odgovorili na individualne potrebe učenika.

Pored toga, raspravljalo se o promociji i distribuciji nove brošure namijenjene asistentima u nastavi. Brošura je kreirana s ciljem pružanja praktičnih savjeta i smjernica za rad s djecom s poteškoćama u razvoju, te će biti distribuirana svim školama u Tuzlanskom kantonu.

Ministar Omerović i predstavnici UG “Imam pravo” izrazili su zajedničku opredijeljenost za razvoj kvalitetnog inkluzivnog obrazovanja. Naglasili su važnost međusobne suradnje i podrške u cilju stvaranja inkluzivnog i pristupačnog obrazovnog okruženja za svu djecu.

Sastanak je završio dogovorom o nastavku zajedničkih aktivnosti i projekata koji će doprinijeti unapređenju inkluzivnog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara