Mi ne razdvajamo siromahe i bogate

Spread the love
Rental Travel

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan danas je u gradu Manisi prisustvovao svečanom otvaranju niza projekata koje je turska vlada realizirala u proteklom periodu, a Trg Republike u ovom gradu bio je preplavljen desetinama hiljada građana koji su uzvikivali poruke podrške i zahvalnosti prvom čovjeku turske vlade, javlja Anadolu Agency (AA).

Reha Centar

“Baš kao što nas uči historija, i kako su radili naši preci, s ponosom i čašću se svijetu predstavljali i danas postoji takva Turska. Ali ovakva Turska uznemirava neke krugove. Rastuća Turska i nova Turska uznemirila je kamatne lobiste, zagovarače krvoprolića i rata“, kazao je Erdogan.

Istakavši da je sve na zemlji prolazno, Erdogan je kazao da iza ljudi ostaju samo njihova djela, a da je želja i cilj njegove vlade da iza sebe ostave snažnu državu po volji građana.
“Mi ne radimo za svoje interese, niti za interese partije, nekog grada ili regije. Mi radimo za cijelu Tursku i njenih 76 miliona stanovnika. Radimo za njihov mir i slobodu. Mi ne razdvajamo alevije i sunije, siromahe i bogate, Turke, Kurde, Bošnjake, crnce i bijelce niti istočnjake i zapadnjake“, poručio je Erdogan.

Osvrnuvši se i na aktuelnu situaciju u Turskoj, Erdogan je poručio da će pravda, prije ili kasnije, biti zadovoljena.

Osvrćući se na navode o korupciji turski premijer je kazao kako vlada koja bi na bilo koji način bila povezana sa “takvim zlom ne bi mogla da izgradi 17 hiljada kilometara puteva u deset godina, dok je prije naše vlade u 79 godina izgrađeno šest hiljada i 100 kilometara puteva”.

(Anadolija/av)

Komentari

Komentara