Mi ćemo ući u rat sa lopovima, ja sam spreman poginuti za to! (VIDEO)

Spread the love
Menprom

Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH gostujući u “Centralnom dnevniku” sa Senadom Hadžifejzovićem na Face TV, izjavio je da susreće naredbodavce, izvršitelje i saučesnike političkih ubistava.

Reha Centar

Rekao je da otvara svoju seharu i šalje nadležnim institucijama dokaze za ta djela, ali i mnoga druga vezana za kriminal, sporne privatizacije itd.

Naveo je da je pripremio jedan “stiker” od 850 strana, koji se  odnosi na dešavanja u Srebrenici, jer kako kaže mora se saznati da li se u Srebrenici sve to moralo desiti.

Također, najavio je da će od vlasti zatražiti informacije o milijardama maraka koje su stizale u BiH tokom rata, dodavši da mu je 1992. godine,  kada je za to pitao, rečeno da će biti ubijen.

Rekao je da u BiH postoje hobotnice, interesne grupe i oni koji kradu ovu državu ali da će tome doći kraj.

Kebo je izjavio da se u BiH više ne krade lopatama, nego utovarivačima i dodao:

“Mi ćemo ući u rat sa lopovima, oni neće pobijediti, ja sam spreman poginuti za to”.

Na pitanje Senada Hadžifejzovića da li taj rat vode Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH, Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH i on kao potpredsjednik Federacije BiH, u saradnji sa Tužilaštvom BiH, OSA-om i SIPA-om odgovorio je da je to tačno, ali nije htio otkriti ko su osobe koje će hapsiti. Međutim, istakao je da se imena mogu naslutiti. Na Hadžifejzovićevo pitanje o odnosu sa Sulejmanom Tihićem, predsjednikom SDA, poželio mu je da brzo ozdravi i rekao da on nije među onima koji bi mogli biti uhapšeni.

Potpredsjednik Federacije BiH rekao je da nije tačno da ne postoje mehanizmi za rekonstrukciju Vlade FBiH, te da će ubrzo tri ili četiri federalna ministra morati odgovarati jer su, kako je rekao “uzimali novac“.

Istakao je da u Federaciji ima navca, ali da je veliki problem to što su ministri dodjeljivali 260 miliona KM budžetskog novca bez ikakve kontrole.

Uz konstataciju da je BiH dotaknula dno, Kebo je najavio da bi  već početkom godine mogle krenuti velike akcije hapšenja.(facetv)

Komentari

Komentara

Posted In: