Mensur Alić: Problem „SPO 15.maj“ u Tuzli mora bit riješen

Spread the love
Rental Travel

Današnja sjednica Gradskog vijeća Grada Tuzla tek što je počela imala je svoju prvu pauzu odmah nakon samo petnaestak minuta rada. Naime, vijećnik Tuzlanske alternative Mensur Alić imao je poslovničku intervenciju kojom je tražio da se u dnevni red sjednice uvrsti tačka “Rješavanje problema kupaca stanova  „SPO 15.maj“ u Tuzli, što su vijećnici i prihvatili nakon duge rasprave.

Reha Centar

“Došao sam na sjednicu vijeća, a ispred su čekali kupci stanova na Brčanskoj Malti koji još od 2009 godine čekaju useljenje. Puno je oštećenih, nezadovoljnih, a to su građani našeg grada. Treba konačno riješiti njihove probleme, ja sam na tome insistirao više puta ali uzalud. Čudno mi je i to što sam od tih istih nezadovoljnih građana dobio informaciju da su još prije sedam dana poslali vijeću molbu za uvrštavanje u dnevni red i njihovih problema, ali to nekima očito nije bilo važno. Meni jeste i zato sam toliko insistirao da se to nađe na dnevnom redu i da to pokušamo riješiti, jer ni ja a ni Tuzlanska alternativa ne želimo biti taoci nečijih velikih grešaka, pa ko je kriv neka odgovara”, izjavio je za naš portal predsjednik Tuzlanske alternative Mensur Alić.

Sjednica Gradskog vijeća Tuzla

On je još dodao da će insistirati na pitanju utroška sredstava od kredita za Vodovod i kanalizaciju Tuzla, za koji kako kaže nema još nikakvih izvještaja a od tih sredstava se trebalo riješiti dosta kapitalnih projekata vodosnabdijevanja visinskih zona, mjesta u kojima građani Tuzle još nemaju vodu.

Slična pitanja imao je i vijećnik Nedžad Malikić koji je tražio da se vijećnicima da informacija na koji način se i zbog čega čekalo sa realizacijom nekih projekata koji su odavno trebali biti riješeni ali još uvijek nisu.

M.T.

Komentari

Komentara