Medžlis Islamske zajednice Tuzla: Večeras centralni program manifestacije “11. juli u Tuzli

Ovogodišnji program obuhvata nekoliko aktivnosti koje će se realizovati u saradnji sa Narodnim pozorištem Tuzla, Institutom za društvena i religijska istraživanja, Koordinacijom boračkih organizacija Grada Tuzla,  BZK „Preporod“ Tuzla, JU Specijalnom bibliotekom „Behram-beg“ i Aktivom vjeroučitelja Tuzla.

U okviru programa  „11. juli u Tuzli“ planirane su sljedeće aktivnosti:

08. jula 2020. godine na Trgu slobode sa početkom u 21:00 sat bit će upriličena projekcija dokumentarnog filma “Glogova – neispričana priča” autora Avde Husejnovića.
09. jula 2020. godine u haremu džamije “Tevba” u Gornjim Čaklovićima u 20:45 sati bit će promovisana knjiga “Srebrenica, zaboraviti ne smijem, halaliti neću” autora Hasana Hasanovića.

10. jula 2020. godine na Trgu slobode sa početkom u 20:30 sati planiran je centralni program manifestacije. Program će izvesti glumci Narodnog pozorišta Tuzla, članovi hora “Gazi Turali-beg” i hora Mreže mladih i Asocijacije žena Medžlisa Tuzla.

13. jula 2020. godine u prostorijama biblioteke “Behram-beg” u 19:00 sati bit će organizirana promocija zbirke radova “Djeca Srebrenice”. Autori zbirke radova su učenici koji žive i školuju se u Srebrenici.

Program “11. juli u Tuzli” koji za cilj ima njegovanje kulture sjećanja o genocidu počinjenom nad Bošnjacima realizuje se uz podršku Muftijstva tuzlanskog i Grada Tuzla.

 

 

aktuelno.ba

Komentari

Komentara