Međunarodni susreti raftera i rafting klubova na Panonskim jezerima

Raft-eko klub „ACCENT” Tuzla i JKP ”Pannonica” d.o.o. organizuju XII Međunarodne susrete raftera i raft klubova na Panonskim jezerima u Tuzli „Raftlook 2019“ koji će se održati od 13.-15.09. 2019. godine.

Ove je godine najavljeno učešće 14 ekipa sa preko 100 raftera iz Bosne i Hercegovine, Srbije. Rafterski susreti su prilika da se ovaj ekstremni sport što više populariše i približi ljudima, a pogotovo djeci i omladini, kako bi se oni lakše odlučili baviti ovim atraktivnim sportom.

Susrete će  u 13 sati otvoriti  gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, a prije otvaranja susreta će biti organizovana posebna promotivna vožnja za omladinu i djecu Doma za djecu bez roditeljskog staranja, NVO Koraci nade, NVO Majke hendikepirane djece, UG Zemlja djece, članove eko-sekcija osnovnih škola kao i građane.Mnogi mladi veslači će ovom prilikom, bar na trenutak  osjetiti čari raftinga i možda već iduće godine zaveslati na nekoj od bosanskih rafterskih regata.

Susreti su i prilika za demonstriranje rafterskih vještina, prezentaciju opreme, rekapitulaciju godišnjeg učinka klubova, planiranje i zabavu, jer ne zaboravimo, osmjeh je najmanja udaljenost među ljudima.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara