Mediteranska konferencija OSCE-a u Neumu

Spread the love
Rental Travel

Od 1995. godine, OSCE održava godišnje događaje sa svojim Partnerima za saradnju u Mediteranu (Alžirom, Egiptom, Izraelom, Jordanom, Marokom i Tunisom). Tema ovogodišnje Mediteranske konferencije je “Nezakonita trgovina malim oružjem i lakim naoružanjem i borba protiv terorizma u regionu Mediterana“.

Reha Centar

Učesnici koji uključuju predstavnike zemalja članica OSCE-a, Partnera za saradnju u Mediteranu, međunarodnih i nevladinih organizacija, razgovarat će ovom prilikom o izazovima koji se tiču trgovine oružjem. Predmet diskusija će biti nezakoniti putevi trgovine u regionu OSCE-a i drugim sredinama kako bi se utvrdile potencijalne mjere i mehanizmi borbe protiv ove prijetnje.

Konferenciju će zajednički otvoriti Ana Trišić Babić, zamjenica ministra vanjskih poslova BiH, ambasador Thomas Greminger iz Švicarske, predsjedavajući Stalnog vijeća OSCE-a, ambasador Vuk Žugić, predsjedavajući Kontakt grupe s mediteranskim partnerima, Dijana Vukomanović, šefica Delegacije Srbije pri Parlamentarnoj skupštini OSCE-a i ambasador Lamberto Zannier, generalni sekretar OSCE-a.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara

Posted In: