Mandatar Bahrija Umihanić traži podatke za sve predložene ministre

Spread the love
Menprom

Obavještavamo sve predlagače kandidata za funkcije ministara u Vladi Tuzlanskog kantona (organizacije, udruženja, institucije, te druge formalne i neformalne grupe građana), a koji su do  ponedjeljka (17.03.2014. godine) kandidirali, odnosno dali svoje prijedloge, da su navedene osobe – predloženi kandidati dužni popuniti i potpisati odgovarajući obrazac kandidature i predati ga u prostorije Skupštine Tuzlanskog kantona najkasnije do srijede 19.03.2014. godine do 12:00 sati.

Reha Centar

 Mandatar zadržava pravo da u okviru kandidiranja, predloži i druga lica, potencijalne kandidate koji nisu već predloženi, ukoliko procijeni da među predloženim kandidatima nema osoba koje zadovoljavaju sve ranije dogovorene uslove i principe kao i zakonske uslove i kompetencije za obavljanje pojedine ministarske dužnosti.

 Zvanični Obrazac za prijavu kandidature može se preuzeti sa zvanične Web stranice Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona (www.mrptk.ba) kao i sa zvanične web stranice Skupštine Tuzlanskog kantona (www.skupstinatk.kim.ba) koja će svim zainteresiranim biti dostupna od utorka 18.03.2014. godine.

Napominjemo da će se na pomenutim web adresama od sutra moći izvršiti i uvid u listu do sada predloženih kandidata za pozicije ministara u Vladi Tuzlanskog kantona.

 Uz popunjen obrazac kandidati su dužni priložiti i odgovarajući CV u kome će navesti druge relevantne podatke o sebi, a koji nisu sadržani u samom obrascu.

MANDATAR

prof. dr. Bahrija Umihanić

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara