Maloljetnik ukrao majci auto, pa je vukao po ulici

Spread the love
Menprom

Sarajevska policija obaviještena je danas oko 12 sati da se u neposrednoj blizini raskrsnice ulica Mula Mustafe Bašeskije i Safvet bega Bašagića, općina Stari Grad Sarajevo, dogodila saobraćajna nesreća.

Reha Centar

Prema prijavi ženska osoba pokušala je ući u automobil Škoda Fabia, plave boje, koje se nije zaustavilo nego je ubrzalo kretanje vukući ženu, a potom udarilo u Ford, nakon čega se udaljilo u pravcu ulice Maršala Tita.

Žena za koju je utvrđeno da je N.S. (37) spala je sa vozila u blizini tramvajskog stajališta “Katedrala”, a radi ukazivanja ljekarske pomoći obratila se u Opću bolnicu “Prim.dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu.

Ljekari su konstatirali da je 37- godišnjakinja zadobila lakše tjelesne povrede.

Policija je utvrdila da je povrijeđena 4. januara ove godine prijavila policiji da je njen maloljetni sin N.Z. (16), učenik IX razreda osnovne škole, dva dana ranije odvezao se njenom Škoda Fabiom, a iz kuće je ukrao i određenu sumu novca.

Prema njenoj izjavi N.Z. je pokušala zaustaviti policija na području općine Trnovo, ali se on oglušio o naredbe i nastavio kretanje u pravcu općine Foča.

Jučer je navodno majka primijetila vozilo kojim je upravljao njen sin, te ga je pokušala zaustaviti u čemu nije uspjela, a povrede je zadobila dok je vozilo vuklo prema ulici Maršala Tita.

O ovom slučaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog događaja, kao i pronalasku maloljetnika i vozila.(avaz)

Komentari

Komentara