Maloljetni borci Grada Tuzla obilježili Dan nezavisnosti na više lokacija

Rental Travel

Članovi Udruženja maloljetnih boraca Armije RBiH Grada Tuzla obilježili su Dan nezavisnosti na sebi svojstven način. Naime, oni su u Tuzli obišli nekoliko spomen obilježja i na svakome od njih položili vijence i cvijeće te odali počast svim žrtvama borbe za slobodnu Bosnu i Hercegovinu.

Reha Centar

Pored svih spomen obilježja na Slanoj Banji obišli su i mezar preminulog saborca i bivšeg ministra za boračka pitanja Salke Bukvarevića te još neka spomen obilježja svojih maloljetnih boraca koji su ugradili svoj život u slobodu i nezavisnost koju danas imamo.

Kako nam je kazao Kadir Hajdarević, predsjednik Udruženja maloljetnih boraca Grada Tuzle ovo je najmanje što mogu učiniti u očuvanju sjećanja i istine na herojsku borbu svih pripadnika Armije RBiH koji su dali svoje živote a među kojima je svakako bilo i maloljetnih boraca što pokazuje nivo patriotizma i ljubavi prema domovini u ta okrutna vremena.

Hajdarević je ovom prilikom u svoje i u ime svih članova Udruženja maloljetnih boraca Armije RBiH svim građanima Bosne i Hercegovine koji je vole i doživljavaju kao svoju jedinu domovinu čestitao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

U nastavku pogledajte fotografije sa svih spomen obilježja.

Komentari

Komentara