Lugavić: Posebna važnost posvetit će se socijalnim kategorijama i boračkoj populaciji

Spread the love
Rental Travel

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić danas je u sjedištu stranke predstavio novoimenovanog gradonačelnika Tuzle Zijada Lugavića, koji je tom prilikom istakao programske ciljeve koje želi realizovati u svom mandatu.

Reha Centar

– Posebno se zahvaljujem građanima Tuzle što su glasali za mene, a to me obavezuje da moj program rada bude realizovan. Svih 60 aktivnosti bit će ispoštovane i uradit ćemo i više nego što smo planirali – podvukao je Lugavić.

Njegov Programa rada u fokusu ima: ekonomski održiv razvoj, još bolji kvalitet života građana i što veću uključenost građana. To namjerava postići realizirajući 60 aktivnosti koje su građani i privredni subjekti Tuzle identifikovali kao najznačajnije za budući razvoj Tuzle. Između ostalog, kaže da će raditi na kvalitetnijem razvoju komunalne infrastrukture, većoj efikasnosti rada javne uprave, te smanjenju aero zagađenja.

– Posebna važnost posvetit će se socijalnim kategorijama, kao i boračkoj populaciji koja je zaslužila da posebno bude tretirana i podržana. Tu ćemo politiku voditi i dalje – istakao je Lugavić.

Također, naglasio je da će u svom radu ostati predan i njegovanju antifašizma. Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić nada se da će Lugavić nastaviti na putu kako bi Tuzla ostala primjer multietičnosti.

SDP BiH

Komentari

Komentara