Lud, zbunjen, normalan u režiji NS Radom za boljitak

Spread the love
Rental Travel

Ovih dana je bilo puno priča oko novih “Velikih procesa” suzbijanja nepotizma u svim Javnim preduzećima čiji je osnivač ili suosnivač Općina Tuzla. Posjetimo, opozcija je tražila od aktuelne tuzlanske vlasti predvođene SDP-om da se vijećnicima ali i građanima dostave podaci o tome ko je, kako i pod kojim konkursnim uslovima dobio posao u posljednje dvije godine u Javnim preduzećima.

Reha Centar

Baš u trenutku kada se skupila opoziciona većina koja je imala kapacitet za promjene u OV Tuzla, na scenu stupaju Lijanovići ili Šerifovići, kako vam bolje odgovara, izvorno tri vijećnika Narodne stranke Radom za boljitak, koji napuštaju opozicionu većinu i stavljaju se na raspolaganje vlasti.

Svako iole politički pismen i edukovan u sva zbivanja na tuzlanskoj političkoj sceni zna da čelni ljudi upravo ove stranke vladaju JP Komunalac Tuzla, gdje je direktor član ove stranke, savjetnik mu je također skupštinski poslanik Šerifović, a većina rukovodećih mjesta u ovoj firmi rezervisana su za kadrove boljitka.

Iz svega gore pomenutog proizilazi jasan zaključak: Boljitak u Tuzli nije moguć jer ga je zaustavila NS Radom za Boljitak.

Da apsurd bude veći, baš u vrijeme kada opozicija bije bitku za transparentnost svih odluka u OV Tuzla, u isto vrijeme savjetnik direktora Mersed Šerifović drži press konferenciju na kojoj ponajviše priča, zamislite, o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju.

Kad sve to slušate u samo jednom danu ne preostaje vam ništa drugo nego da se sjetite one famozne “Lud, zbunjen, normalan”.

M.T.

Aktuelno.ba

Komentari

Komentara