„Ljubav na prvi pogled“ u Narodnom pozorištu Tuzla

Spread the love
Menprom

Predstava „Ljubav na prvi pogled“, autora Fadila Hadžića i u režiji Zorana Mužića gostovaće u Narodnom pozorištu Tuzla u subotu, 10.12.2022. u 19,30 sati.

Reha Centar

Predstava je nastala u koprodukciji Satiričnog kazališta Kerempuh i Kazališne grupe Lectirum iz Zagreba. U predstavi igra izvrsni glumački dvojac, Zijad Gračić u ulozi Koste Bandule i Matija Prskalo, u ulozi Marije Trkulje Gazivoda.

„Ljubav na prvi pogled“ je predstava koja nam govori o ljubavnim zapletima i peripetijama gospođe Marije Trkulja Gazivoda. U očajničkoj nadi da će pronaći novog, trećeg supruga, gospođa Marija ”mladoženju” traži putem oglasa. I pored toga što oglasi i ženidbene ponude stižu na pretek, gospođi Mariji za oko je ”zapeo” zgodni trgovac s podebljim policijskim dosjeom i trgovačkim stažom, Kosta Bandula. Višestruko dotjeran, pun finih manira, ”u ženidbenom udvaranju i rječitosti”, nenamjerno je otkrio i neke svoje, ne baš tako dobre osobine, koje protagonisti predstave prezentiraju u nizu komičnih situacija, obrata i sjajno nijansiranih karaktera.

Komentari

Komentara