Licemjerni nastavak dvostruke igre Srbije kada je u pitanju rezolucija o Srebrenici

Rental Travel

Stranka za Bosnu i Hercegovinu smatra krajnje licemjernim nastavak  dvostruke igre Srbije kada je u pitanju rezolucija o Srebrenici koja je u proceduri u Ujedinjenim nacijama, kao i hapšenje Nasera Orića, komadanta odbrane Srebrenice. Isti scenario je viđen nekoliko puta, a sa posljednjim igrama Srbija dokazuje da je miroljubiva priča Aleksandra Vučića samo farsa i dezavuisanje kako svojih građana tako  i žrtava genocida.

Reha Centar

Da je zvanični Beograd iskren u namjerama oko pomirenja sam bi podržao rezoluciju o genocidu i tim činom skinuo teret s leđa budućim generacijama. U suprotnom, Nikolić, Dačić i Vučić rade na lobiranju da se u rezoluciji ne spominje genocid. U isto vrijeme nastavljaju sa potjernicama za braniteljima Bosne i Hercegovine hapseći ih po aerodromima u svijetu, što pokazuje i lišavanje slobode komadanta Orića.

STRANKA ZA BIH

Vrhunac jeftinih i populističkih poteza je Vučićeva izjava da će doći u Srebrenicu 11. jula na obilježavanje 20 godina genocida ako ga Bošnjaci žele.

Premijer Srbije mora znati da on ne treba onima nad kojima je počinjen genocid kojeg sam negira. Priznavanje genocida, podrška rezoluciji o genocidu i demontiranje rezultata genocida, prije svega treba Vučiću i budućim generacijama građana Srbije, a ne žrtvama genocida i građanima Bosne i Hercegovine.

Pored pravne borbe koja se vodi u institucijama sistema Švajcarske, naše državne institucije moraju napraviti politički pritisak na Srbiju i Švajcarsku kako bi se Naser Orić vratio u domovinu. Stranka za Bosnu i Hercegovinu to može reći sa punim kredibilitetom, jer je javnosti poznato kako se reagovalo u slučaju Ganić i Divjak, a kao krajnji rezultat povučena je potjernica i za svih 19 optuženih za Dobrovoljačku.

 Press služba SBiH

aktuelno.ba     

 

Komentari

Komentara

Posted In: