Lejla Kaplan, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Rental Travel

Ko je Lejla Kaplan?

Reha Centar

Rođena sam 1981. godine u Tuzli. Kandidatkinja sam za Gradsko vijeće Grada Tuzla ispred SDA Tuzla pod rednim bojem 6.  Osnovnu školu i Gimnaziju“ Meša Selimović“ sam završila u Tuzli, a potom sam diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i time stekla zvanje diplomirani pravnik.

Zašto je SDA Vaš politički izbor?

SDA je za mene prirodan slijed budući da duboko vjerujem u ideje koje je utemeljio Alija Izetbegović, i za koje se istinski borio, a to je da ljudi različitih religija, nacija, i kulturnih tradicija mogu živjeti zajedno. Plan za bolju Tuzlu rezultat je našeg kontinuiranog rada, znanja i naše spremnosti da ponudimo odgovore i rješenja prihvatljiva za sve građane. Naša vizija lokalne samouprave i lokalnog ekonomskog razvoja podrazumijeva učešće građana u odgovornom i proaktivnom upravljanju lokalnim razvojem i poslovima, ostvarujući novi kvalitet života u lokalnoj zajednici, a time i u cijeloj BiH. Našim planom za bolju Tuzlu nudimo efikasniju lokalnu samoupravu, koja će biti u službi građana i služiti građanima i koja će biti promotor lokalnog ekonomskog razvoja uz aktivnu podršku lokalnoj privredi. Jedinstven i ujednačen pristup lokalnog razvoja će pokrenuti pozitivne procese u svim oblastima na principima jednakih šansi za sve.

 Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Dugi niz godina bila sam angažovana u radu nevladinog sektora na poslovima projektnog menadžmenta. Radno iskustvo u cilju unaprijeđenja profesionalne karijere stičem u pravosudnim organima. Obnašam dužnost predsjednika komisije za jednakopravnost spolova pri Gradskom vijeću Tuzla. Radeći na takav način spoznala sam povezanost svoje profesije i politike. Dugogodišnji sam aktivan član SDA Tuzla, članica sam Izvršnog odbora SDA Tuzla, Izvršnog odbora organizacije Žene SDA Tuzla, članica Pravnog savjeta SDA Tuzla, te član Izborne komisije GO SDA Tuzla, i na čelu sam Mjesne organizacije Žena SDA Slatina. Na Općim izborima 2018. godine bila sam kandidatkinja za Skupštinu TK.

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta konkretno od Vas mogu očekivati?

Ono što će biti strateški pravci djelovanja i prioriteti u radu  ukoliko dobijem povjerenje građana jeste prevashodno borba za razvoj naše lokalne zajednice kroz delegiranje inicijativa iz domena koji su usko vezani za razvoj privrede i obrta, unapređenje socijalne zaštite, obrazovanja i sporta, zaštite kulturnih i tradicijskih vrijednosti, te  razvoja komunalne infrastrukture. Koncept sigurnosti zauzima centralno mjesto u životu i radu građanina, stoga ću insistirati na većoj sigurnosti građana i zaštite njihove imovine, sa akcentom na problem uzrokovan migrantskom krizom koja je izazvala nesigurnost kod građana, poštujući zakone i konvencije, kako bi se stvorio novi pristup i model sigurnosti građana u lokalnoj zajednici zasnovan na principima humane dimenzije sigurnosti s ciljem prevencije rizika te zaštite građana i njihovih vrijednosti, i svakako ohrabrivanje građana na veću saradnju sa policijskim organima. Kroz svoje inicijative dosljedno ću se zalagati za poboljšanje kvaliteta života i dobrobit građana Tuzle, a politiku za mlade usmjeriti prema njihovom zapošljavanju, promociji omladinskog poduzetništva, podršci za stambeno zbrinjavanje, politici pune društvene uključenosti mladih. Radit ću vrlo aktivno na poboljšanju saradnje vladinog i nevladinog sektora, kroz realizaciju projekata zaštite okoliša i turizma, razvoja demokratije, slobode medija, jačanju uloge žene u javnom životu, i prevenciji nasilja  u porodici i nasilja nad ženama. Građani, njihovi interesi i potrebe moraju konačno postati prioritet članova Gradskog vijeća, gradonačelnika i lokalne administracije. Ono što je ipak najdragocjenije od svega je povjerenje običnog poštenog građanina kroz glas koji će mi pokloniti na izborima. Moj grad, Vaše povjerenje, i moja odgovornost!

 

 

 

Komentari

Komentara