Leftor d.o.o preuzeo „Divinita d.o.o hosting usluge“

Spread the love
Menprom

Tuzlanska kompanija “Leftor” d.o.o. preuzela je hosting djelatnosti firme Divinita iz Doboja te preuzela brigu o svim njihovim web hosting klijentima. Divinita d.o.o je uspješna firma, koja je lokalne klijente  opsluživala sa WEB hosting uslugama dugi niz godina. Spajanje biznisa će unaprijediti poslovanje obje firme, te će omogućiti Diviniti da se od sada fokusira na dio tržišta gdje bolje posluju, a Leftoru jačanje tržišne pozicije kao jednog od glavnog lidera u BiH u pružanju hosting i web usluga.

Reha Centar

Pored preuzimanja svih pravnih i financijskih obaveza prema postojećim korisnicima, kao i onih koji su usluge unaprijed platili, kompanija Leftor će nastaviti sa radom na daljem razvoju hosting usluga za svoje nove klijente. Korisnici će dobiti ugovoreni nivo i kvalitet usluge, a s obzirom na veću tržišnu i infrastrukturalnu snagu Leftora i velike prednosti u vidu veće mogućnosti za razvoj novih i unaprijeđenje postojećih usluga, te kvalitetnije podrške.

Direktor kompanije LEFTOR, Kristijan Smiljanić istakao je da preuzimanje hosting djelatnosti kompanije Divinita, donosi velike prednosti za klijente, firma će imati veću mogućnost za razvoj novih usluga, te dodao da spajanje dodatno jača lidersku poziciju, čime se stvaraju dodatni preduvjeti za ubrzani rast, i traziciju ka cloud hosting uslugama.

LEFTOR d.o.o. Tuzla osnovan je 2006. godine, a bavi se hostingom i programiranjem softvera, baza podataka, interaktivnih web stranica i mobilnih aplikacija, kao i drugih segmenata softver inženjeringa i konslatinga. LEFTOR je najveća hosting firma u BiH koja opslužuje preko 3200 klijenata čime ostvaruje tržišno učešća od preko 30% na BiH teritoriji.

Komentari

Komentara