Larisa Softić Gasal: Biti vijećnik Gradskog vijeća za mene je čast i obaveza, a ne privilegija.

Spread the love
Menprom

Ostalo je još samo nekoliko dana do lokalnih izbora, a grad je odavno ispunjen velikim porukama, ogromnim bilbordima, svakojakim obećanjima.

Reha Centar

Larisa Softić-Gasal je jedna od kandidatkinja koja nema svoje velike bilborde ispisane lažnim obećanjima.Ona je svom gradu na glasačkom listiću Stranke za Bosnu i Hercegovinu , na rednom broju 9, ponudila svoju čast, ugled, znanje i zvanje.

„Ovo je moj prvi pokušaj da zadobijem povjerenje glasača. Biti vijećnik Gradskog vijeća za mene je velika čast i priznanje, ali i obaveza jer se uspjeh vijećnika ogleda kroz zadovoljstvo građana“.

Larisa Softić-Gasal je majka, supruga, žena koja je u svojoj profesiji dostigla vrhunac. Doc.dr. humanističkih nauka iz oblasti književnosti, majka desetogodišnje djevojčice. Trenutno zaposlena u Elektrotehničkoj školi u Tuzli kao prof. bosanskoga jezika i književnosti.

LARISA SOFTIĆ GASAL

Dosadašnji naučni i stručni rad dr. sc. Larise Softić-Gasal čini znatan broj objavljenih naučnih radova i dramatizacija a i autorica je i knjige/naučnoistraživačkog rada pod nazivom Oneobičavanje stvarnosti. Također, intenzivno se bavi književnom teorijom i dramom a učestvovala je na mnogobrojnim domaćim seminarima, kongresima, okruglim stolovima, projektima i konferencijama. Zapažen je i njen spisateljski talenat o čemu svjedoče nagrade na poetskim i proznim natječajima „Grah za Iliju Ladina“ (pjesma Stvarno, Bože) te priče Utopljenici (objavljena u zeničkom zborniku „Bosna Srebrena“) i Tko se boji priče još (objavljena u beogradskom zborniku najkraćih kratkih priča „Fosilni zapis“). Također, njena poezija je objavljena i u zborniku „Mostovi svjetlosti“ (Međunarodni književni susreti 2015.)

LARISA SOFTIĆ GASAL

  1. godine objavila je i prvu knjigu poezije i kratkih priča pod nazivom Igra, koju je na poziv predsjednika Hrvatskog književnog društva u junu 2016. promovirala i na 4. Međunarodnoj umjetničkoj koloniji na Pagu.

LARISA SOFTIĆ GASAL

Larisa Softić Gasal je svom gradu na glasačkom listiću Stranke za Bosnu i Hercegovinu , na rednom broju 9, ponudila svoju čast, ugled, znanje i zvanje.

LARISA SOFTIĆ GASAL-1

M.T,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara