Kredit od 20 miliona maraka izazvao burnu raspravu u Skupštini Tuzlanskog kantona

Spread the love
Rental Travel

“Nije to kredit za izbore to je kredit za puteve u Tuzlanskom kantonu. Svake dvije godine su izbori i po toj logici rijetko kada bi se moglo nešto graditi. Kredit od 20 miliona je tek u proceduri kod Razvojne banke Federacije BiH sa jako povoljnom kamatnom stopom i rokom otplate. Taj kredit će vraćati JP Direkcija cesta a ne Vlada Tuzlanskog kantona i ne vidim tu ništa sporno” – izjavio je u pauzi Skupštine za naš portal ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić (SBB).

Reha Centar

Eventualno kreditno zaduženje komentarisao je predsjednik Kluba poslanika SDP- a Dževad Hadžić.

“Imajući u vidu da nam uz informaciju o podizanju kredita nije ponuđena nikakva informacija o tome kada bi se isti implementirao, koje puteve obuhvata i kada bi se oni eventualno završili, s razlogom napominjemo da je ovo tzv”Izborni kredit” i ništa više i bez jasne strategije, dinamike i realizacje ova inicijativa neće dobiti našu podršku”- izjavio je Hadžić.

No ono što je prije nekoliko dana na zvaničnoj press konferenciji Vlade Tuzlanskog kantona izjavio ministar Gluhić, kako se radi o sredstvima za adaptaciju puta prema Međunarodnom aerodromu Tuzla sa još jednom trakom, dijelu puta od Tuzle preko Lopara do Čelića i još nekoliko putnih pravaca u Tuzlanskom kantonu, te kako će sredstva vraćati isključivo Direkcija a ne Vlada trebale su biti svojevrsna garancija ovog zaduženja.

Ali, kako se radi o predizbornom vremenu, ma kako to zvučalo, te kako je očito da je izborna kampanja već počela, Tuzlanski kanton bi mogao ostati uskraćen za nove putne pravce i poboljšanje kvalitete postojećih.

R.T.

 

Komentari

Komentara