Krajem novembra u Tuzli ponovo Drum and Bass United

Menprom

Krajem Novembra Fa11out tim ponovo organizuje Drum and Bass United, koji ima za cilj okupiti neke od glavnih predstavnika Drum and Bass scene u Hrvatskoj i Srbiji. Sastav ‘Drop Sensei’ iz Novog Sada zajedno sa producentom iz Zagreba pod imenom ‘Kodin’.

Reha Centar

„Nastojimo održati tradiciju razvoja scene koja u našem gradu iz godine u godinu ima sve veći broj poklonika o čemu svjedoče brojke posjetilaca koncerata elektronske muzike koji se održavaju.„Paralelno sa očuvanjem tradicije, Fa11out organizacija želi nastavitati pružati pomoć u razvoju mladih koji se bave elektronskom muzikom i ukazati na nedostatke koji postoje u zajednici.

„Organizacijom ovog događaja želimo predstaviti sav potencijal kojeg projekti muzičkog karaktera i pojedinci imaju u sebi, te ih u najboljem svjetlu predstaviti lokalnoj zajednici.

Te večeri će kao domaća podrška nastupiti lokalna ekipa: Baga Sound, Dj Krige JR, Grobot te i Fa11out. A Klub Palma (Dom Mladih) ce biti otvorene dvije sale za posjetitelje. Velika sala u kojoj ce nastupiti Drop Sensei, Kodin i Fa11out i mala sa lokalnim izvodjacima.Cijena ulaznice će koštati 5KM.

DROP SENSEI (Novi Sad) su vodeci promoteri drum and bass muzike na prostorima ex-Jugoslavije. Mlada organizacija DJ-eva koja za četiri godine svog postojanja stoji iza više od 30 muzičkih događaja.Događaji su poznati pod imenom „Šurenje“, koje predstavlja više nego uspješan serijal promocije drum and bass muzike na teritoriji Novog Sada. Neki od poznatih imena koji su gostovali na „Šurenju“ su: (Jade, L Plus, Billain, Chris.SU, Disphonia, A.M.C, Coppa & Jae Overtech, State of Mind,Mefjus), kao i preko 50 odličnih domaćih, među kojima su: Rahmanee i Wikluh Sky, Codex, Fokus, Tendo, Bitz, Boris Noiz, Bohemian, Sofa Kru, Shiny D i mnogi drugi iz svih regiona Srbije. (http://dropsensei.com/)

KODIN [ZG] [CRO]

(Eatbrain / Mindtech  / M.U.D / Close2Death / Ammunition / Subculture / DNBKonferencija  / LED)

Kodin je jedan od najpoznatijih hrvatskih drum & bass producenata i dj-a. Kvalitetu dokazuje i prvim hrvatskim  drum  &  bass  izdanjem  na  vinylu  za  britanski  Ascenzion  Records  pod  nazivom “Girl  In  A Delirium“  2007.  godine.  Malo  kasnije,  2009.  godine  izlazi  i  EP  sa  tri  pjesme “Right  on“,“Wooden dummy“i “Nothing  to  see“  za  talijanski  label  Subculture  Music  kao  digital-ni  release.  2010.g  usuradnji sa varaždinskom underground vokalisticom i umjetnicom Diyala-om producira dvije trake “Manwhore“i “Can`t make me“. U 2012.g izlazi pjesma “Divination“za Mindtech Recordings, a nesto malo  prije  toga,  remix  pjesme “Binary“od  britanskog  producenta  Diode-a  na  američkom  labelu Ammunition  Recordings.  2013.g  izdaje “You,  Me“EP  sa  dvije  pjesme  za  britanski  Close  2  Death Recordings. Sljedeće izdanje je pjesma “Rockin“ uz kolaboraciju sa What The Funk-om iz Zagreba na nizozemskom Break-Fast Audio te pjesma “Antiquafaq“ za Mindtech Recordings. u 2014. g. izdaje EP za Belgijski Future Funk  Music sa  trakama “Virucide” & “Roborate”. U 2015.g surađuje sa hrvatskim dubstep  producentom  207  na  zajedničkom  EP-u “6  Block” za  britanski  label  Macabre  Unit  Digital. Krajem  2015.g  surađuje  i  sa  svjetski  poznatim  bosanskim  drum  &  bass  producentom  Billain-om,  s kojim kolaborira na pjesmi “Feed For Speed” za njegov “Colonize” EP na dobro poznatom neurofunk labelu, Eatbrain iz Mađarske, koji u roku 2 dana završava na prvom mjestu “Beatport drum & bass top 100 releases” ljestvice.

FA11OUT (Tuzla) je producentski duo iz Tuzle osnovan 2007 godine. Od samih početaka eksperimentišu sa različitim žanrovima u svojoj produkciji. Ali najviše su se zadržali na Drum and Bass i Dub zvuku. Njihovi nastupi su praćeni posebnim live video zapisom ,a nastupaju kao i DJ set samo. Od 2010 godine rade kao promoteri elektronske muzike u namjeri da prezentuju Drum and Bass kulturu u Tuzli i šire. U prethodnih par godina, uspjeli su izdići tuzlansku muzičku scenu na viši nivo organizovanjem niza muzičkih koncerata u gradu. Jedan od značajnijih je svakako Okupacija Kina Mladosti – Tuzla u 2013. godini gdje su sa grupom mladih ljudi ušli u prostore napuštenog Kina Mladost i napravili promociju filma i koncert elektronske muzike. Uz pomoc Red Bulla uspjeli su u martu 2015. da u Domu Mladih – Tuzla ugoste drum and bass sastav ‘Bad Company’ iz Britanije. Pored muzike i organizacije muzičkih dogadjaja Fa11out je dio izdavačke kuće „Bad Taste Recordings“ iz Britanije. (www.fa11out.com)

aktuelno.ba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara

Posted In: