Košarkaši BiH doznali moguće protivnike na olimpijskim predkvalifikacijama

Spread the love
Rental Travel

FIBA je odredila pet domaćina predkvalifikacijskih turnira za olimpijski košarkaški turnir na Igrama 2024. godine u Parizu, a reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će na turniru koji će se od 12. do 20. kolovoza ove godine igrati u Poljskoj i Estoniji.

Reha Centar

Šesnaest europskih reprezentacija bit će podijeljeno u dva turnira, a domaćin drugog predkvalifikacijskog turnira bit će Turska.

FIBA je odredila potencijalne protivnike naše reprezentacije, a to će biti Češka, Poljska, Izrael, Mađarska, Estonija, Makedonija i Portugal.

Na turniru u Istanbulu nastupit će Turska, Hrvatska, Ukrajina, Belgija, Nizozemska, Bugarska, Island i Švedska.

Pored dva europska igrat će se još afrički, azijski i američki predkvalifikacijski turnir, a domaćini su Nigerija (Lagos) i Argentina, dok azijski domaćin još nije potvrđen. Pet pobjednika svakog od ovih turnira osigurat će nastup u glavnim kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Četiri turniri glavne runde igrat će se sljedećeg ljeta uoči početka Igara, a pobjednici tih turnira izborit će pravo nastupa.

Pored domaćina Francuske, nastup na Igrama 2024. igre izborit će još sedam najbolje plasiranih reprezentacija na predstojećem Svjetskom prvenstvu koje se ovoga ljeta igra u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Fena

Komentari

Komentara