Koordinacija boračkih udruženja Grada Tuzla obilježila Dan nezavisnosti BiH

Spread the love
Rental Travel

U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, press konferenciju za medije održala je Koordinacija boračkih udruženja Grada Tuzle.

Reha Centar

Predsjednik Koordinacije boračkih udruženja tuzle Mirza Ahmić je u svom obraćanju istakao da je ovo veliki dan za svakog pripadnika boračke populacije, dan koji se se obilježava sa posebnim emocijama.

„Nezavisnost naše jedine domovine smo skupo platili životima naših najboljih sinova i kćeri, ali naša obaveza, nas živih je da izgrađujemo svoju domovinu, za sebe, za sve one koji je vole, za djecu i nova pokoljenja, a da pri tome nikada ne zaboravimo one koji su za njenu nezavisnost dali najviše, svoj život.

Prilika je ovo i da se na skroman način, ali poseban zahvalimo pojedincima i ustanovama  koji nas godinama prate u našim nastojanjima da nam koliko god je to moguće bude bolje.

Šefica službe boračko-invalidske zaštite Grada Tuzla Admira Atić – Tupković je svakako osoba koja je ove godine za naš „Veliki dan“ zaslužila naše najveće priznanje „Zlatnu plaketu“ jer je dugi niz godina zajedno sa nama na istom putu“, izjavio je Mirza Ahmić.

Dobitnica priznanja Admira Atić – Tupković je kratko u izjavi za medije naglasila da s ponosom i ljubavlju obavlja ovu funkciju i da je njena i moralna ali i profesionalna obaveza biti uz boračku populaciju.

„Želim se zahvaliti Koordinaciji boračkih udruženja Tuzle na ovom priznanju i naglasiti da smo godinama na istom putu, nismo uvijek u prilici riješiti sve, ali većinu problema ove populacije rješavamo, zajednički, sporazumom, dogovorom.  To posebno krasi ove ljude, susretljivost, razumijevanje, ponos . Osjećam se jako sretnom u njihovom društvu“ istakla je Admira Atić Tupković

Na kraju press konferencije, predsjednik Koordinacije boračkih udruženja Tuzle Mirza Ahmić čestitao je Dan nezavisnosti svim pripadnicima boračke populacije sa željom da se domovina Bosna i Hercegovina i dalje voli, čuva i poštuje isto onako ili više nego ratnih devedesetih kada se branila njena čast, nezavisnost i njena državnost.

Press Koordinacije boračkih udruženja Tuzla

aktuelno.ba

Komentari

Komentara