Koordinacija boračkih saveza TK: Vjerujemo u nevinost optuženih pripadnika Armije BiH iz Teočaka VIDEO

Rental Travel

Nakon što je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu protiv Dževada Avdičevića zvanog Babak, Ahmeda Hadžajlića, Muharema Efendića i Izeta Ikanovića zvanog Kratelj za navodne zločine nad ratnim zarobljenicima na području Teočaka počinjene tokom 1993. godine, Koordinacija boračkih saveza Tuzlanskog kantona održala je danas press konferenciju za medije na kojoj su iskazali svoju podršku ratnom komandantu Teočaka i njegovim saborcima, vjerujući u njihovu nevinost i nepristrasnost i objektivnost Suda BiH.

Reha Centar

Medijima su se obratili Muzijet Kahrimanović, predsjednik Koordinacije boračkih saveza Tuzlanskog kantona i Fahrudin Hasanović, predsjednik Saveza RVI TK.

Oni se terete da su za vrijeme rata i oružanog sukoba, u svojstvu zapovjednika i pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) s područja Teočaka i okoline, prema zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske (VRS) postupali protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti ratnih zarobljenika.

Tužilaštvo BiH je saopćilo kako krivnju planira dokazati saslušanjem 93 svjedoka i vještaka, kao i prilaganjem više od 230 dokaznih materijala.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara