Koordinacija boraca TK: Zakoni ove zemlje moraju biti jednaki za sve

Rental Travel

Nakon najave predstavnika bh. entiteta RS da će bojkotirati rad državnih institucija press konferenciju za medijue održala je Koordinacija boračkih saveza Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

U ime Koordinacije prisutnima se obratio predsjednik Saveza RVI TK Fahrudin Hasanović koji je kazao kako je ovo još jedan očigledan pokušaj rušenja pravosudnih i drugih institucija Bosne i Hercegovine koji ima za cilj destabilizaciju progresa BiH ka evropskom i NATO putu.

Zakoni u ovoj zemlji bi trebali i morali da važe podjednako za sve pa ako se u zatvor zatvori borac koji je nelegalno i nezakonito isjekao šumu onda bi se i oni koji ruše državu, a ovo što rade zvaničnici RS-a nije ništa drugo do upravo rušenje države, također trebali naći iza rešetaka. Tako je to u svakoj pravnoj, demokratskoj i civiliziranoj zemlji a mi želimo da tako bude i kod nas– kazao je Hasanović.

On je još dodao da se borci Tuzlanskog kantona ne boje ponovo braniti ustavni poredak zemlje i da će to sigurno ako bude trebalo ponovo učiniti ali se kako je rekao nada da će oni koji su garanti mira u BiH, početi konačno sankcionisati one koji ruše BiH- dodao je Hasanović.

“Borci za traktor drva leže u zatvoru, a oni ruše državu i ne provode odluke Ustavnog suda. Nikome nećemo dozvoliti da uruši državu, čak ni našoj djeci ako se okrenu i odu na drugu stranu. Napuštanjem Ustavnog suda nema “Dejtona”, a samim tim nestaje i Republika Srpska” – kazao je još predsjednik Koordnicaije boračkih saveza TK Fahrudin Hasanović.

Predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK Muzijet Kahrimanović rekao je da je potrebno da Ustavni sud BiH, Sud i Tužilaštvo BiH i Ured visokog predstavnika koriste svoja ovlaštenja kada dolazi do očitog rušenja države.

Predsjednik Saveza porodica šehida TK Hajrudin Halilović rekao je danas da je negiranje Ustavnog suda BiH državni udar.

“Međunarodna zajednica na sve ovo ne reagira, ali mislim da će reagirati naši političari. Ovo je znak da i onaj mali broj ljudi koji je ostao u RS-u treba da napusti taj entitet. Oni samo na tome rade i to je cilj ovih provokacija, jer znaju da odluku Ustavnog suda ne mogu promijeniti “- rekao je Halilović.

R.T.

 

Komentari

Komentara