Koordinacija boraca TK: Presuda za generala Mahmuljina je presuda za desetine hiljada najhrabrijih sinova naše domovine

Menprom

Prvostepena presuda Suda Bosne i Hercegovine bivšem komandantu 3. korpusa Armije Republike BiH  generalu Sakibu Mahmuljinu, kojom je osuđen na 10 godina zatvora je najblaže rečeno zabrinjavajuća, posebno kada se uzme u obzir razlog zbog kojeg je osuđen.

Rental Travel

Bez imalo namjere da sumnjamo u dignitet Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine kao institucija u koje želimo vjerovati a nikako osporavati niti otežavati njihov rad, ne možemo se oteti dojmu da pojedine presude imaju samo jedan cilj a to je relativizacija svega što se dešavalo u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992- 1995 godina, te političkih potkusurivanja i izjednačavanja žrtve i agresora, pa s toga ovu presudu tumačimo kao isključivo političku a nikako realnu i objektivnu.

Časni sude, želimo Vas obavijestiti da su svi oni koji su branili čast, slobodu i ljudsko dostojanstvo kroz jedinice Armije RBiH  danas zgroženi vašom presudom jer ste njome poslali poruku da su dželati i ubice jednaki herojima i oslobodiocima ove zemlje.Mi vam to nećemo dozvoliti jer ako ste generala Mahmuljina osudili na 10 godina zatvora  zato što je branio svoju domovinu i svoj narod onda krenite redom sa presudama i za sve nas koji smo stali na bedeme odbrane golog života kojeg su htjeli uzeti i prekinuti dželati i ubice od kojih se većina i danas šeta slobodno dok vi osuđujete heroje odbrane naše domovine.

Imajte na umu da će te zajedno sa generalom Mahmuljinom morati osuditi i na desetine hiljada najhrabrijih sinova i kćeri naše domovine jer smo svi činili isto, a to je branili se od zla.

Press služba Koordinacije boraca TK

Komentari

Komentara