Konzerve otrovne tunjevine

Rental Travel

Panika u Hrvatskoj! U Srbiji – još niko i ne zna!
Trgovinskom lancu “Idea” naređeno je da iz prodaje povuče 75.000 konzervi svoje robne marke “konzum K plus” – jer je opasna po život! U ovim konzervama hrvatski zavod za javno zdravlje i Ministarstvo zdravlja registrovali su povišenu koncentraciju histamina, što predstavlja veliki rizik za decu i trudnice!

Reha Centar

“Tokom redovne kontrole konzervirane ribe ‘konzum tunj komadi u ulju – K plus’ od 95 grama na hrvatskom tržištu, utvrđeno je da proizvod predstavlja rizik za zdravlje potrošača, posebno na netolerantne na histamin, decu i trudnice”, navodi se u saopštenju koje su preneli svi hrvatski mediji.

U saopštenju Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Hrvatske navodi se da je reč o seriji čiji je rok upotrebe do kraja maja 2015. Ova serija ima svoju oznaku na dnu limenke MN5DNN AL02SEA 3EW1H. Proizvođač ove tunjevine, koju je hrvatski “Konzum” uvezao, jeste Tajlandska proizvođačka unija.

Reporteri Kurira tokom jučerašnjeg dana nisu uspeli da pronađu konzerve iz ove serije. Ostaje da se vidi da li je u drugim prodavnicama lanca “Idea” tunjevina ispravna.

(J. R. – S. M.)

Komentari

Komentara