Kongres donio Odluku: USD će se ujediniti sa SDP-om

Rental Travel

 

Reha Centar

Unia socijaldemokrata (USD) ujedinit će se sa Socijaldemokratskom partijom (SDP). Ovo je odlučeno danas u Sarajevu gdje je održan I Vanredni Kongres Unije socijaldemokrata. Od pozvanih 201 delegata, kongresu je prisustvovalo 137 delegata iz cijele Bosne i Hercegovine.

Nakon iscrpnih diskusija i rasprava delegati I Vanrednog Kongresa Unije socijaldemokrata su sa 135 glasova za i 2 suzdržana glasa, donijeli odluku o prihvatanju Sporazuma o ujedinjenju Unije socijaldemokrata i SDP BiH, a koji je 29.11.2014.godine prihvaćen od strane Glavnog odbora USD-a, stoji u saopćenju USD-a.

Kongres je zadužio Predsjedništvo USD-a, da putem predstavnika USD-a u Glavnom odboru i Predsjedništvu SDP BiH, insistira, da se u roku od dva mjeseca implementira tačka III Sporazuma o ujedinjenju, a koja se na objedinjavanje teritorijalnih organizacija USD i SDP BiH.

Donošenjem Odluke o ujedinjavanju, Unija socijaldemokrata prestaje sa javnim djelovanjem, a Predsjednik Unije je zadužen da po implementaciji Sporazuma obavi sve formalno-pravne poslove pred nadležnim registrom Općinskog suda.

Predstavnici USD-a će ubuduće kroz organe i tijela SDP BiH posebno insistirati na daljem ukrupnjavanju socijaldemokratskih političkih opcija u BiH, piše na kraju saopćenja Unije socijaldemokrata.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: