Koncert i svečano otvaranje škole harmonike Dejana Milkunića

Rental Travel

U petak, 27. februara od 18 sati i 3o minuta u JU Dom mladih Tuzla biće upriličen koncert i svečano otvaranje škole harmonike Dejana Milkunića. “Zadovoljstvo mi je pozvati vas i vašu djecu u Školu za harmoniku, prvu na području FBiH.

Reha Centar

Približavanje muzičkoj umjetnosti u najranijem djetinjstvu na bezbolan način, kroz igru, poklon je kojim ćete stimulisati svoje dijete na ubrzani razvoj samopouzdanja, koncentracije, logike, memorije, keativnosti i kreativnog vida discipline. Sve to doprinosti olakšanom savladavanju gradiva u osnovnoj školi kao i razvijanju opšte kulture.

Djeca upisana u školu harmonike koja pokazuju vanredno interesovanje i talenat za muziku, mogu pratiti intenzivniji program. I oni koj već imaju znanje na harmonici mogu ga unaprijediti kao i proširiti drugim žanrovima muzike i tehnikama sviranja, primjerenim njihovim sposobnostima i interesima.

Osnovni cilj naše škole je da kod djece probudimo interes i razvijemo ljubav prema muzici, prirodi i društvu koje nas okružuje. Program škole se prilagođava svakom učeniku ponaosob a stečeno znanje i vještina će učenicima omogućiti amatersko i profesionalno bavljenje muzikom.

Mi se u svakom smislu trudimo da djecu podržimo, da im pružimo šansu  da što više nastupaju, da se druže, oslobađamo ih od asocijalnosti, podupiremo ih da rado dolaze na časove, pjevaju, sviraju, jednom riječju, uživaju u muzici jer to je zapravo svrha muzike”, rekao je profesor Dejan Milkunić, osnivač i voditelj prve privatne škole harmonike u FBiH. 1 /

Zadovoljstvo mi je pozvati Vašu djecu u Školu za harmoniku,prvu na području FBIH.Približavanje muzičkoj umjetnosti u najranijem djetinjstvu na „bezbolan“ način,kroz igru, je poklon kojim ćete stimulisati svoje dijete na ubrzani razvoj samopouzdanja,koncetracije,logike, memorije,kreativnosti,a i kreativnog vida discipline.

Sve to doprinosi olaksanom savladavanju gradiva u osnovnoj školi,kao i razvijanju opšte kulture.Djeca upisana u školu harmonike koja pokazuju vanredno interesovanje i talenat za muziku mogu pratiti intenzivniji program,kao i oni koji već imaju znanje na harmonici mogu ga unaprijediti kao i proširiti drugim žanrovima muzike i tehnikama sviranja,primjeren njihovim sposobnostima i interesima. Dejan Milkunić

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara