Komemoracija i ispraćaj Damira Muratovića u srijedu, 5.7.2023.

Spread the love
Menprom

U ponedjeljak 3. jula 2023. godine, u  43. godini života, napustio nas je Damir Muratović, kolega, prijatelj, vijećnik i, nadasve, čovjek. Damir Muratović, ostavio je neizbrisiv trag u radu Gradskog vijeća Tuzla, JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju – Tuzla i drugih organizacija u kojima je bio angažovan.

Reha Centar

Damir Muratović rođen je u Tuzli 8.6.1981.godine, gdje je završio srednju Učiteljsku školu. Na Filozofskom fakultetu u Tuzli završio je odsjek Pedagogija-psihologija, te nakon toga stekao i zvanje magistra humanističkih nauka iz područja pedagogije.

Bio je zaposlen je u JU “Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju – Tuzla”, kao pedagog, a od 2011. do 2019. godine obnašao funkciju direktora ustanove. Uspješno je radio kao istaknuti stručnjak iz prakse – asistent na Filozofskom fakultetu i na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. Aktivno je sudjelovao na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim projektima iz oblasti odgoja i obrazovanja, te infrastrukturnim projektima, kojima je značajno unaprijedio društvenu zajednicu.

Bio je oženjen, otac dvoje djece.

U znak zahvalnosti i sjećanja na Damira Muratovića, Grad Tuzla i JU “Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju – Tuzla će u srijedu 5. jula 2023. godine u 11:00 sati u Narodnom pozorištu Tuzla, organizovati komemoraciju.

Posljednji ispraćaj Damira Muratovića bit će organizovan istog dana, ispred Komemorativnog centra u Tuzli, od 13.30 – 14.30 sati, nakon čega će biti ukopan na Gradskom groblju Trnovcu.

Grad Tuzla

Komentari

Komentara