Kolegij OV Tuzla: Javnost je uznemirena slobodom Novaka Đukića

Spread the love
Menprom

U povodu odluke Suda Bosne i Hercegovine da se obustavi dalje izdržavanje kazne zatvora i da se ima pustiti na slobodu Novak Đukić, čija je krivica za ratni zločin na Kapiji 25.maja 1992. godine van svake razumne sumnje dokazana, smatra da u interesu zaštite žrtava zločina na Kapiji i njihovih porodica nadležna pravosudna tijela trebaju promptno reagirati.

Reha Centar

Kolegij Općinskog vijeća Tuzla, traži od Tužilaštva BiH (ako to do sada nije učinilo), da podnese prijedlog za određivanje pritvora za Novaka Đukića, a od vanraspravnog vijeća Suda Bosne i Hercegovine da zbog  uznemirenja javnosti i s ciljem obezbjeđenja prisustva okrivljenog u daljem toku krivičnog postupka donese rješenje o određivanju pritvora.

 Kolegij Općinskog vijeća Tuzla  saosjeća sa porodicama poginulih žrtava, kao i žrtvama, koje su ranjeni na Kapiji i njihovim porodicama, te im pruža podršku da istraju na putu zadovoljenja pravde s ciljem kažnjavanja dokazanog zločina, na bazi nesporno utvrđenih činjenica u ranijem toku postupka.

 KOLEGIJ OV TUZLA

aktuelno.ba

Komentari

Komentara