Ko je , kako i zašto otupio sindikalnu oštricu

Menprom

Ne znam kako je bilo drugim novinarima danas trčeći sa jednog na drugi kraj grada, konkretnije od Irca i Slatine sa jednog sindikalnog skupa, do zgrade Samostalnih sindikata Tuzlanskog kantona gdje se održavao drugi sindikalni skup u blizini zgrade Narodnog pozorišta.

Reha Centar

Radnici okupljeni oko Sindikata solidarnosti izgledaju baš napaćeno, nemaju adekvatan razglas, binu, organizacija protesta skromna, baš onako radnička, dok je na ovom drugom dijelu grada gdje su se okupili radnici okupljeni, bar danas, oko Federalnog sindikata na čelu sa predsjednikom Ismetom Bajramovićem izgledalo sve moćnije.

Velika ukrašena bina, moćan razglas, osvježenje i sl.

sindikati radnika sindikati radnika sindikati radnika sindikati radnika

Kao neko ko se bavi novinarskim pozivom nisam baš razumio najbolje ovo stanje pitao nadležne u liku i djelu Kate Iveljić i drugih o čemu se radi i dobio odgovor da nema podjela i da su ciljevi isti.

Kako je izgledala bina, scena i ostali organizacioni segmenti ispred spaljene zgrade i bivšeg sjedišta Vlade Tuzlanskog kantona pogledajte u nekoliko narednih fotografija.

sindikati radnika sindikati radnika sindikati radnika

Kako god jedno znam sigurno i nepismen zna da je nešto veliko podijelilo sindikalne vođe, pa nam ostaje da u narednom periodu ponovo trčimo sa jednog na drugi kraj grada ili kantona ili Federacije kako bi saznali Ko je , kako i zašto otupio sindikalnu oštricu.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara