Klupska takmičenja u Crnoj Gori počinju već od 1. juna

Spread the love
Rental Travel

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti  Vlade Crne Gore u ponedjeljak je dalo suglasnost na izmjene naredbi tamošnjeg Ministarstva zdravlja kako bi bio omogućen postepeni početak sportskih aktivnosti i to, najprije individualni treninzi bez kontakta, zatim treninzi u grupama i konačno organiziranje takmičenja.

Reha Centar

Od 6. svibnja se dozvoljavaju aktivnosti koje može da izvodi jedan sportista ili par gdje se između sudionika uvijek može održavati distanca od najmanje dva metr, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

“U ovoj fazi nema kontakta između sportista i / ili drugog osoblja, odnosno mogući su kondicioni treninzi, fizičke vježbe i sl. Na treningu može istovremeno biti najviše 8 – 10 osoba, a broj osoba koje se nalaze u prostoru u kojem se odvija trening ne smije preći 12”, navode iz NKT.

Druga faza, koja bi trebalo da počne 18. svibnja  podrazumijeva, pored navedenog i aktivnosti u zatvorenom i na otvorenom koje se mogu izvoditi u grupama.

U trećoj fazi, koja bi trebalo da počne 1. lipnja dozvoljava se organiziranje takmičenja, turnira i mečeva, ali bez prisustva publike.

Podsjeća se, da je sportska sezona u Crnoj Gori stala 11. ožujka, a nekoliko dana kasnije zaustavljeni su i treninzi.

aktuelno.ba/FENA

Komentari

Komentara