Klas donirao stočnu hranu ovčarima Hadžića, Vogošće i Starog Grada

Spread the love
Rental Travel

S obzirom na to da je Klas ranije Udruženju poljoprivrednika FBiH odobrio ukupno deset tona pomoći, planirano je da nakon pomoći ovčarima Vlašića koja je dostavljena početkom marta,  i poljoprivrednicima Kantona Sarajevo, preostala količina stočne hrane bude upućena najugroženijim stočarima na području Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Uzgajivačima ovaca sa područja općinaHadžići, Ilijaš, Vogošća i Stari Grad uručeno je ukupno tri tone stočne hrane proizvođača Klas d.d. Sarajevo. Ovom donacijom ovčarima sa područja Kantona Sarajevo prehrambena kompanija Klas još jednom je dokazala svoju društvenu odgovornost prema domaćim poljoprivrednim proizvođačima.

poljoprivrednici f bih

„Već dvije godine nisu nam isplaćeni državni poticaji za uzgoj ovaca. Nalazimo se u veoma teškoj situaciji, a usudit ćemo se reći da smo u najlošijoj poziciji među svim uzgajivačima stoke u BiH. Svaka pomoć nam je dobrodošla, i stoga smo iskreno zahvalni Klasu. Raduje nas što su Klas i kompletna AS Grupacija prepoznali značaj zaštite i jačanja domaće proizvodnje, i ovakve donacije su sigurno dobar podstrek stočarima i drugim poljoprivrednicima“, zajednički je stav stočara kojima je uručena donacija.

Ujedno ovo je druga donacija stočne hrane koja je realizirana u saradnji sa Udruženjem poljoprivrednika FBiH. Podsjećanja radi, Klas je početkom marta uputio hitnu pomoć ovčarima na Vlašiću koji su zbog obilnih snježnih padavina ostali sa svojim stadima zatrpani u vlašićkim brdima. Tada je donirano, također, tri tone stočne hrane.

S obzirom na to da je Klas ranije Udruženju poljoprivrednika FBiH odobrio ukupno deset tona pomoći, planirano je da preostala količina stočne hrane bude upućena najugroženijim stočarima na području Tuzlanskog kantona.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: