Kapija, najveća tuzlanska rana…

Menprom

Večeras u 20:55 sati, paljenjem svijeća Tuzla je poslala poruku da svoju mladost nije niti će ikad zaboraviti!

Reha Centar

Ustavni sud BiH nije osporio činjenicu da je Novak Đukić odgovoran za masakr na tuzlanskoj Kapiji. Stoga, nadležni sud mora hitno sprovesti postupak i odmjeriti kaznu u skladu sa Krivičnim zakonom SFRJ, a nadležne institucije moraju preduzeti sve mjere kako ovaj ratni zločinac ne bi izbjegao izvršenje kazne.

Kapija

Za razliku od bosanskohercegovačkih nadležnih organa, tuzlanska javnost neće ostati ravnodušna na ovu sramotnu odluku Ustavnog suda i neće, po ko zna koji put, nijemo gledati ponovno “ubijanje” tuzlanske mladosti.

“Sama pomisao Ustavnog suda BiH da pusti ratnog zločinca na slobodu je sramotna. Mi građani Tuzle nećemo i nesmijemo zaboraviti prekinutu mladost Tuzle, kao i njihove porodice. Ono što nas je večeras potaklo da se ovde okupimo jeste baš taj razlog i mislim da nije samo dovoljno da se okupljamo 25. maja, nego svakodnevno treba da se podsjećamo na ono što se desilo i da to nikad nezaboravimo. Ovo naše okupljanje jednim djelom može uticati na presudu, a opet i jednim djelom može uticati i na svijest svih građana Bosne i Hercegovine, a ne samo Tuzle. Ne bi trebali šutiti, jer ovo je jedan od pokazatelja, kako se ratni zločinci uvijek izvuku, a to nesmijemo dozvoliti”, rekla je Nina Župan, aktivistkinja omladinskog pokreta “Revolt”.

Kapija

Kapija

(aktuelno.ba/Foto – Faruk Imamović)

GALERIJA SLIKA

Komentari

Komentara