Kantonalni odbor SBB Tuzla poziva premijera, Vladu i druge nadležne instutucije da zaustave daljnje kršenje Zaključaka Skupštine Tuzlanskog kantona

Spread the love
Menprom

Kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost Tuzla poziva premijera, Vladu i druge nadležne instutucije Tuzlanskog kantona da zaustave daljnje kršenje Zaključaka Skupštine Tuzlanskog kantona od 18. marta kojima se na period od 60 dana zaustavljaju sva zapošljavanja u kompletnom javnom sektoru.

Reha Centar

Kantonalni odbor SBB BiH obavještava javnost da se spomenuti zaključak Skupštine TK krši gotovo svakodnevno i to od strane onih koji su samo u posljednjih godinu dana po stranačko-političkoj osnovi u javnom sektoru TK zaposlili stotine podobnih kadrova. Ključni akteri ovih nelegalnih i protuzakonitih radnji, koje nisu prestale ni danas uprkos Zaključku najvišeg zakonodavnog tijela Tuzlanskog kantona, jesu najodgovorniji predstavnici bivše Vlade sa SDP-om na čelu !

Koristeći zastoj u radu kantonalne Vlade te period preuzimanja ingerencija, bivši vlastodršci, uprkos porukama koje im je narod uputio tokom opravdanih socijalnih protesta, nastoje dovršiti započete projekte uhljebljenja što većeg broja podobnih i stranački lojalnih kadrova u školama, na univerzitetu, zdravstvenim ustanovama, medijima i drugim kantonalnim institucijama.

Kantonalni odbor SBB BiH Tuzla i ovom prilikom potvrđuje svoje neupitno opredjeljenje da će uprkos svemu i do kraja biti UZ NAROD, i raditi u interesu i za bolju budućnost svih a ne samo podobnih.

 

PRESS SLUŽBA

KANTONALNOG ODBORA SBB BIH TK

Komentari

Komentara