Kako smršati tri kilograma u samo jednom danu

Rental Travel

Zaboravite na sve ostale dijete – ako želite skinuti koji kilogram viška, najnoviji trend je ‘vukodlak dijeta’ – organizacija obroka prema lunarnom kalendaru. Ovaj režim prehrane, koji obećava gubitak 2,7 kilograma u samo jednom danu, prakticiraju Demi Moore i Madonna.

Reha Centar

Ne baš tako poznat način prehrane upečatljivog naziva ‘vukodlak dijeta’, zahvaljujući slavnim damama poput Demi Moore i Madonne, sve više dobiva na popularnosti, piše časopis Grazia.

Također poznat pod nazivom Mjesečeva dijeta, spomenuti režim prehrane temelji se na ideji da Mjesec utječe na vodu u našem tijelu na isti način na koji određuje plimu i oseku oceana te se upravo ta moć može iskoristiti kao prednost pri gubljenju kilograma. Neke web stranice koje detaljno opisuju način prehrane tijekom tog dijetnog režima čak tvrde da se može smršavjeti i do 2,7 kilograma u svega 24 sata, prenosi Daily Mail.

Iako postoje brojne varijacije ove dijete, ona u osnovi uključuje čišćenje organizma tekućinom nekoliko puta na mjesec i to za vrijeme punog mjeseca, mlađaka ili početkom mijene. Pobornici ove dijete tvrde da Mjesec jednako utječe na vodu u našem tijelu, kao što to radi sa svjetskim oceanima.

Kako se navodi, gravitacijska sila navodno je najjača tijekom punog mjeseca i mlađaka, kada se posti i ne konzumira tekućina, što omogućuje izvlačenja toksina iz tijela i u konačnici mršavljenje.

Neki pak tvrde da mjesečeve mijene mogu utjecati i na raspoloženje te da će prakticiranje posta u određenim trenucima čak smanjiti želju za hranom. Savjetuje se pijenje samo vode i soka, a na internetskoj stranici Moon Connection je objašnjeno: ‘Vrlo je važno da započnete s dijetom točno u minutu kad započne i mjesečeva mijena. Ako nova mijena započinje sredinom dana, možete jesti i piti što god želite sve do same minute početka mijene te onda krenuti s 24-satnim postom.’

Tako se smatra da će Mjesec pomoći pri detoksikaciji i mršavljenju. ‘Konzumacija veće količine tekućine pojačat će snagu Mjeseca, stimulirati aktivnost bubrega i omogućiti da tijelo izgubi višak vode. Također će isprati toksine nakupljene u tijelu zbog nezdrave prehrane, loše probave i stresa, pružajući detoksikacijski učinak koji jača imunološki sustav.’

Većina web stranica preporučuje prakticiranje dijete samo od jednog do tri dana, a drugi smatraju da se Mjesečeva dijeta može provoditi i do šest dana. No važno je i mišljenje nutricionista koji sumnjaju u njene učinke.

I dok će 24-satna detoksikacija i post omogućiti da se osjećate lakšima i poletnijima, vjerojatno nećete izgubiti više od 0,5 kilograma. Uz to, ne postoje pouzdani dokazi o tome da Mjesec utječe na količinu vode u tijelu. ‘Postoje dokazi za to da se tekućina u određenoj fazi menstrualnog ciklusa zadržava u tijelu. Međutim nije svaka žena u istom trenutku ciklusa u trenutku punog mjeseca. Ako je učinak Mjeseca smanjenje tekućine u tijelu, taj efekt mršavljenja je gubitak težine, a ne masti iz tijela’, kaže Jeanette Crosland, glasnogovornica British Dietetic Associationa, napominjući da kod svake, pa tako i kod ove dijete, treba biti oprezan i paziti na zdravlje.

(tportal/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh/Aktuelno)

Komentari

Komentara