Kako se poslovalo u JP Šume TK

Spread the love
Rental Travel

Puno je firmi i preduzeća na području Tuzlanskog kantona koje od stabilnih za vrlo kratko vrijeme postaju nestabilne, odnosno upadaju u velike probleme i poteškoće u svom radu.

Reha Centar

Čovjek je kažu najveći resurs jedne kompanije pa se tako može sasvim normalno reći da je upravo taj “resurs čovjek”, ili zaslužan za dobro poslovanje, ili kriv za loše rukovođenje i upravljanje.

JP Šume TK je jedno od onih javnih preduzeća koje je imalo relativno uspješno poslovanje, s razlogom jer drvo je trenutno najpoželjnija sirovina u BiH, ali i van njenih granica.

Ali kada direktor jedne kompanije “resurs čovjek” sklapa ugovor sam sa sobom i pri tome iz te kompanije izvlači kakav takav novac, onda to više i nema kvalifikaciju krivice za loše poslovanje, jer prelazi te okvire, u kakve okvire ulazi, e to je već pitanje za nadležne institucije ove zemlje.

A evo i dokaz za to:

ugovor  direktor 001

 

Treba svakako napomenuti da su Javna preduzeća, javno dobro, dakle, narodno, pa se u ovom slučaju može reći da je narod sklopio oavakav Ugovor sa direktorom, a da li je baš ?

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara