Kako horoskopski znakovi grade karijeru

Menprom

Ovnovi uvijek žele više, Bik ne voli autoritet, dok Blizanci ne znaju šta će prije. Saznajte kako i drugi horoskopski znakovi grade svoj put ka poslovnom uspjehu.

Reha Centar

Ovan

ON – On otvoreno stavlja do znanja koliko je karijera važna za njega i stalno napreduje ka vrhu. Obožava da se takmiči, pa su otežavajuće okolnosti na putu ka uspjehu, samo podstrek za muškarca Ovna. Iako poštuje autoritete i hijerarhiju, često ne bira sredstva kako bi stigao do cilja. Smatra da niko ne umije tako dobro da ga pohvali kao on samog sebe.

ONA – Ona uživa u divljenju i priznanjima, pa poslovni uspjeh za nju mnogo znači. Ubijeđena je da su žene bolji radnici, ali im muškarci ne dopuštaju da dođu do izražaja. Obično skriva ogromnu ambiciju, a kao šef iskorišćava muškarce u poslu, da bi ostvarila ono što je naumila. Često zadrta, žena Ovan teško prihvata stvari koje joj ne idu u prilog, pa tjera mak na konac, samo da bude po njenom.

Bik

ON – Bik sve radi natenane, djeluje da nikud ne žuri, ali sve što započne – završi. Podređene hvata na šarm, a nadređene teško podnosi, mada to ne pokazuje. Često se bavi mutnim poslovima, ali umije da pliva i u takvim vodama. Kad osvoji željenu poziciju, teško da će ga neko odatle skinuti. Rođen za trgovinu i poslove sa strancima, a često ima dvostruke ili tajne prihode.

ONA – Pošto obožava novac, žena Bik radiće i posao koji ne voli, ako joj donosi udobnost, zaradu i status. Uvijek ljubazna i spremna da pomogne saradnicima, ali do granice koju ona postavlja. Bolje se slaže sa šefovima suprotnog pola, a njen urođeni „njuh” za biznis često je dovodi u situaciju da bude predvodnik nove ideje koju je ona smislila.

Blizanci

ON – On je rođen da radi više poslova istovremeno jer voli raznovrsnost. Nijedan posao nije ispod njegovog nivoa, ako može brzo ili tajno da dođe do novca. Druži se sa saradnicima, posebno suprotnog pola, pa prenosi informacije šefovima koji ga zato često ostavljaju na miru i kada zabrlja. Leže mu poslovi u kojima može stalno da bude u pokretu i uvijek na izvoru informacija.

ONA – Ona je bistra i snalažljiva, pa će uvijek naći izlaz iz bilo koje, naizgled, nerješive situacije. Zato je kolege poštuju, a nadređeni joj rado povjeravaju „nemoguće misije”. Nervni sistem žene Blizanaca je prenapregnut, pa joj odgovaraju poslovi u kojima njena pažnja može biti rasuta na više stvari istovremeno, a praktičnost doći do punog izražaja (novinar, modni dizajner, prevodilac).

Rak

ON – On je rođen za privatni biznis, pogotovo ugostiteljstvo, ali odlično se snalazi i u bilo kom vidu trgovine. Na poslu, privlači simpatije suprotnog pola, pa lako osvaja poene i kod kolega i kod šefova, posebno šefica. Teško ga je nadmudriti, ako se zainati da bude po njegovom, zna da ubaci crv sumnje među saradnike, pa da onda iz prikrajka posmatra kako ko reaguje.

ONA – Ona je jedna od opasnijih protivnica, ako joj se zamjerite na poslu: ogovaraće vas na svakom koraku, a istovremeno će i dalje izvlačiti informacije od vas koje će biti njeno tajno oružje. Koristiće ga u svakoj prilici (na vašu štetu, a u svoju korist) jer Račica je idealna doušnica (što njenom šefu odgovara), pa obično daleko dogura, pogotovo u poslovima gdje ima mnogo žena.

Lav

ON – On sa lakoćom organizuje sebe i svoje obaveze, baš kao i saradnike kojima njegov način ophođenja, u suštini, imponuje. Lav vlada poslom tako prirodno, da su podređeni najčešće polaskani kad im ukaže povjerenje. Lav ćutke uči i „krade” zanat, sve dok ne dosegne položaj koji želi, a onda sve oko sebe iznenadi kad uskoči kao šef. Muškarac Lav je kao radnik veoma uporan, a kao šef – velikodušan.

ONA – Ona je rođena da bude na vrhu u bilo kojoj profesiji koju izabere, a u suprotnom – postaje zavidna i nezadovoljna. Umije brzo da donese pravu odluku, da pronađe rješenje i presječe kad treba, pa je saradnici poštuju. Mirna, dosljedna i čak despotski nastrojena prema neradnicima, Lavica uliva poštovanje kolegama jer je pravična. Koji god posao da radi, najčešće se radi o visokim položajima.

Djevica

ON – On je idealan radnik u kriznim situacijama jer je pribran kad se drugi uspaniče i nudi praktično rješenje. Često podmeće leđa i tamo gdje nije neophodno jer zna da će tako pobrati simpatije šefova koji uvijek računaju na njega. Kao radnik lojalan i pouzdan, a kao nadređen rado podučava druge, ponavljajući im bezbroj puta šta, kako i zašto treba da se uradi.

ONA – Prijatan ambijent i lojalni saradnici su izuzetno važni za ženu Djevicu. Pošto uživa u javnim pohvalama, ona voli da iznenađuje šefove neobičnim idejama i prijedlozima koje oni uglavnom rado prihvataju. Uvijek igra na sigurnu kartu, i obično zna kad, šta i kome treba da kaže jer više voli vrapca u ruci, nego goluba na grani. Kao šef, vrlo pravična, a odgovaraju joj intelektualni poslovi i timski rad.

Vaga

ON – On je neodoljiva vrdalama, pa sa urođenom ležernošću rješava probleme u hodu, uglavnom koristeći brojne veze i protekcije. Sve dok se ne dokopa željene pozicije u poslu, podnosiće čak i nepravdu na radnom mjestu, ali će zato kao šef ispoljiti svoju despotsku crtu. Rado prenosi tračeve nadređenima koji ga zato ostavljaju na miru, a kad zagusti – pobjegne na bolovanje.

ONA – Žena Vaga, kako god se okrene, mora da bude u centru pažnje na poslu, inače će se razboljeti – na nervnoj bazi. Umije da se približi kolegama jer djeluje povjerljivo i otvoreno. Njen način ophođenja imponuje šefovima koji joj često povjeravaju poslove koji upravo i zahtijevaju stalni kontakt sa saradnicima. Kao šef nije nimalo slatka kao što izgleda, pa se u njoj često krije vuk u jagnjećoj koži.

Škorpija

ON – Majstor svakog posla kojeg se dohvati, muškarac Škorpija ne priznaje poraz: hladnokrvan kad se svi uspaniče, a prodoran i nesalomiv kada drugi uzmiču pred problemima. On uvijek vlada situacijom, jer njegova moć je u – (samo)kontroli. Kao radnik vrijedan, pouzdan i izuzetno lojalan (i na svoju štetu), a kao šefu nema mu premca. Leže mu poslovi u vezi sa finansijama, osiguranjem, špedicijom, vojskom i policijom.

ONA – Izuzetna poslovna žena, često ulijeće u rizik i u mutnim poslovima jer njena deviza je „bez rizika, nema profita”. Žena Škorpija bavi se poslovima na više strana jer smatra da „ko hoće da se obogati mora da lovi ribu u tri rijeke istovremeno”. Ona je najveći profesionalac u horoskopu, bez obzira da li je radnik ili šef koji od saradnika očekuje isto, pa im ne pruža drugu šansu, kad jednom pogriješe.

Strijelac

ON – Svaki posao koji podrazumijeva putovanja i neprestani kontakt sa osobama koje dolaze iz najrazličitijih sredina, odgovara muškarcu Strijelcu. Saradnici cijene njegovo samopouzdanje, sposobnosti i poznanstva sa osobama na položaju zahvaljujući kojima završava većinu poslova. Uvijek se ulaguje višima od sebe, a kao šef zna da bude pristrasan.

ONA – Uradiće i nemoguće, najčešće zahvaljujući sopstvenom ugledu i reputaciji jer žena Strijelac je neprevaziđen majstor svog posla, ma čime da se bavi. Odgovaraju joj djelatnosti u vezi sa turizmom, marketingom i nekretninama. Bolećiva je prema problemima saradnika, ali s druge strane od njih očekuje najveći moguć stepen lojalnosti i odgovornosti u poslu.

Jarac

ON – Iako nadaren, vrijedan i kreativan, on će dugo čekati na svojih pet minuta na poslu. Nesebično širi znanje, rado pomaže kolegama i saradnicima i ne razmišljajući hoće li mu neko od njih uopšte uzvratiti na pravi način. Kao šef stremi najvišem položaju u svom zvanju, a leže mu poslovi u vezi sa politikom, i medijima.

ONA – Njena potreba da prevaziđe urođenu nesigurnost je njena zvijezda vodilja u poslu kojim se bavi, a čega god da se lati, žena Jarac mora da uspije. Zato joj se njena predanost, posvećenost i upornost u poslu, uvijek isplati, ako ne u finansijskom, onda svakako u društvenom smislu. Prema saradnicima zahtjevna do granica (njihove) izdržljivosti, a kao šef se u poslu može mjeriti jedino sa Škorpijom.

Vodolija

ON – Veliki plivač u svim vodama, on obožava da šokira okolinu sposobnošću da se bavi poslovima koji nemaju baš mnogo veze jedan s drugim. Ali, u tome i jeste čar kojom on sebi ubrizgava adrenalinske doze entuzijazma, tako da može da nadmaši potencijalnog konkurenta. Kao podređen voli posao u kojem ima punu slobodu kretanja, a kao šef –punu slobodu odlučivanja.

ONA – Da njen nervni sistem nije toliko osjetljiv, žena Vodolija bila bi gotovo savršena u poslu kojim se bavi, a najbolje joj odgovaraju oni koji imaju veze sa muzikom, modom, arhitekturom, filmom i fotografijom. Odlično barata sa novcem i umije dugoročno da investira. Kao podređena u poslu je vrlo lojalna, a kao šef vrlo zahtjevna, mada slaba na porodične probleme svojih saradnika.

Ribe

ON – On je prava ajkula na poslu, pa sa nepogrešivom intuicijom osjeća svaki naredni korak svog konkurenta. Prema saradnicima je vrlo prilagodljiv, a kao radnik izuzetno vješt i sposoban da prepozna šta donosi zaradu u poslu. Kao šef umije da se ulaguje saradnicima, pa sve od njih dobija, a kao podređen sve uredno ‘otkucava’ – šefu, pa za njega nema zime.

ONA – Ako je muškarac Riba ajkula, onda je žena Riba – pirana u poslu: teško ko može da je prevari, a često se pretvara kao da nije primjetila podvalu, ali kada se najmanje bude nadao, njen protivnik će nadrljati. Saradnike drži blizu sebe kako bi od njih dobijala informacije, a prema nadređenima se ponaša dovoljno mudro, da oni misle kako je naivna.

(conopljanews)

Komentari

Komentara