Kadetska reprezentacija BiH trenira na “Tušnju”

Spread the love
Rental Travel

U sklopu priprema za kvalifikacije za elitni krug Evropskog takmičenja, juče na glavnom terenu JU “Gradski stadio Tušanj” u Tuzli, kadetska reprezentacija odradit će trenažni proces uoći druge pripremne utakmice sa kadetskom reprezentacijom Srbije.

Reha Centar

Prva utakmica je odigrana u Banovićima na stadionu FK “Budućnost” u kojoj je BiH savladala Srbiju rezultatom 2:1. Nakon današnjeg odrađenog treninga reprezentatvice BiH očekuje drugi meč sa Srbijom na stadionu u Srebreniku. Izabranici Sakiba Malkočevića smješteni su u hotelu Tehnograd u Tuzli, a treniraju u Lipnici i na Tušnju.

Selektor Sakib Malkočević trenutno na pripremama ima 24 igrača, a iduće sedmice odredit će 20 igrača koji će početi kvalifikacije za EP 2019. u Republici Irskoj. Bosna i Hercegovina je domaćin kvalifikacija u grupi 2 (10. do 16. oktobra), a s nama u grupi još su Ukrajina, Island i Gibraltar.

Pripreme U-17 selekcije počinju 5. oktobra u Zenici. Tamo igramo prve dvije utakmice kvalifikacija, s Gibraltarom 10. oktobra, a tri dana poslije s Islandom. Posljednju utakmicu igramo 16. oktobra u Doboj Kaknju s Ukrajinom. Bosna i Hercegovina je do sada pet puta izborila Elitni krug kvalifikacija, a tri puta se plasirala na Evropsko prvenstvo.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara