JU BKC Živinice: Marica Ferhatbegović i Belma Ramić dobitnice nagrade „25. novembar“

Spread the love
Rental Travel

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Gradska biblioteka, JU BKC Živinice je 2. 11. 2017. godine, raspisala Javni poziv za najbolju rodoljubivu pjesmu.

Reha Centar

Afirmirani i neafirmirani pjesnici i pjesnikinje su mogli poslati najviše po 3 pjesme na Ponkurs koji je bio otvoren do 17. 11. 2017.

Sa zadovoljstvom možemo reći da su na Poziv pristigle veoma kvalitetne pjesme.

Žiri, kojeg su činile nastavnica, profesorica i magistra književnosti Fikreta Selimović, Mirela Efendić i Anisa Pašić razvrstao je pjesme u dvije kategorije i donio slijedeću odluku:

  1. Najbolja pjesma u kategoriji Pjesme autora starosti do 18 godina je

„Rodoljubiva“ Belme Ramić

  1. Najbolja pjesma u kategoriji Pjesme autora starosti iznad 18 godina je

„Kriška domovine“ Marice Ferhatbegović.

Iako u Javnom pozivu nije naznačeno da se pjesme šalju pod šifrom pa su ih pjesnikinje i pjesnici slali potpisane imenom i prezimenom autora, žiri je dobio pjesme bez naznačenih imena autora, kako bi mogao donijeti objektivnu odluku o onim najboljim.

Predstavljanje pjesnikinja i dodjela nagrada bit će upriličeni na manifestaciji Dani dijaspore, koja će se održati od 25. do 31. decembra 2017. godine.

“Zahvaljujemo se svim pjesnikinjama i pjesnicima koji su učestvovali u ovom Javnom pozivu i žiriju koji je marljivo radio te čestitamo nagrađenim autoricama na uspjehu”, saopšteno je iz JU BKC Živinice

aktuelno.ba

Komentari

Komentara