Jedna osoba poginula, druga teže povrijeđena prilikom eksplozije u garaži porodične kuće

Spread the love
Menprom

Jedna osoba je smrtno stradala, a druga zadobila teške tjelesne povrede kada je sinoć došlo do eksplozije u garaži porodične kuće u mjestu Bronzani Majdan kod Banje Luke.

Reha Centar

Iz CJB Banja Luka je saopćeno da su policijski službenici oko 20 sati izvršili uviđaj te utvrdili da je usljed sklanjanja alata i kutije s eksplozivom došlo do aktiviranja eksploziva.

Jedna osoba je teže povrijeđana, a druga je smrtno stradala.

Iz policije podsjećaju građane da je u toku kampanja “Budi na pravoj strani života -izaberi život bez oružja” i da je na snazi Zakon o amnestiji za nedopušteno držanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja u Republici Srpskoj omogućeno je da se protiv fizičkih i pravnih osoba, koje od 1. septembra 2013. godine dobrovoljno prijave minsko-eksplozivna sredstva, prijave i predaju oružje, neće pokrenuti krivični, odnosno prekršajni postupak, zbog nedopuštenog držanja minsko-eksplozivnih sredstava i oružja.

Minsko-eksplozivna sredstva građani mogu dobrovoljno prijaviti najbližoj policijskoj stanici pozivom na „122“, a policijski službenici MUP-a Republike Srpske će u saradnji s timom Republičke uprave civilne zaštite doći do adrese vašeg stanovanja/vašeg doma radi njihovog sigurnog uklanjanja.

(FENA/dg/Foto – ilustracija)

Komentari

Komentara