Jedan drugom čuvali leđa, zajedno i u smrti: Dva vatrogasca “ruku pod ruku” pali sa 13 sprata zgrade

Spread the love
Rental Travel

Dvojica vatrogasaca pala su sa 13 sprata grade u Šangaju kada su pokušavali da ugase požar. Tragedija se dogodila prije dva dana, piše Daily Mail.

Reha Centar

Qian Lingyun (23) i Liu Jie (20) su ruku po ruku pali u smrt dok su pokušavali da spasu jedan drugog. Kako su izjavili očevici, prvi je s balkona pao Liu kada ga je odgurnuo plameni zid i tada ga je Qian zgrabio za ruku u pokušaju da ga spasi. Međutim, nije ga uspio zadržati te su obojica pali.

“Vatrogasci uvijek čuvaju jedni drugima leđa, brinu jedni za druge, ova tragična smrt pokazuje snagu te veze između kolega. Čuvali su jedan drugom život i otišli u smrt nerazdvojni”, rekao je glasnogovornik vatrogasaca Jian Ku.

Tragedija se dogodila kada su hitne službe pozvane da se izbore sa vatrom koja je izbila na 13. spratu stambene zgrade. Požar je izbio u kuhinji i brzo se proširio po cijelom stanu, prijeteći da će progtati cijelu zgradu.

Tragični video njihove smrti snimio je prolaznik Ken Lo. “Izgledalo je kao da je jedan pao prvi i da ga je drugi pokušao zgrabiti. Uspio ga je uhvatiti za ruku, ali težina je bila prevelika i obojica su pali. Bilo je strašno”, rekao je.

Znamo.m@/Oslobođenje

Komentari

Komentara