Je li titranje kapaka opasno?

Spread the love
Rental Travel

U rijetkim slučajevima, ako se jačina i učestalost titranja ne smanjuje nego čak povećava, trebali biste posjetiti oftalmologa kako bi se provjerilo je li sve u redu s dioptrijom i okom.

Reha Centar

: Većina ljudi tijekom života bar jednom se susrela s problemom titranja očnih vjeđa. Ovaj fenomen stručno se naziva miokimija i nastaje zbog spontanog grčenja malenih mišića koji se nalaze u vjeđama. Nastaje najvjerojatnije zbog iritacije završetaka živaca koji podražuju te mišiće i najčešće prolazi spontano nakon jednog do tri tjedna. Za sada pokušajte u što većoj mjeri ukloniti moguće uzroke poput stresa, umora, dugotrajnog napora pri gledanju, suhoće očiju, poremećaja razine magnezija, kalcija, natrija ili kalija u organizmu, kao i kofein i alkohol.

Pomoći može i uzimanje vitamina B te prehrana namirnicama koje su bogate magnezijem poput špinata, badema, crne čokolade, integralnih žitarica i morske soli. U rijetkim slučajevima, ako se jačina i učestalost titranja ne smanjuje nego čak povećava, trebali biste posjetiti oftalmologa kako bi se provjerilo je li sve u redu s dioptrijom i okom. Ako bi se titranje počelo širiti i na druge mišiće lica, svakako se treba konzultirati s obiteljskim liječnikom i neurologom.

Večernji – aktuelno.ba

Komentari

Komentara