Javni protest Udruženja nezaposlenih “Otium”

Spread the love
Rental Travel

U ime 390.225 nezaposlenih osoba u FBIH molimo naše političke izabranike da konačno prestanu manipulisati nama, igrati se političkih igara preko leđa boraca, invalida, penzionera, poljoprivrednika, prestanite plasirati priče preko kojih mislite ubirati jeftine političke poene, nego se prihvatite posla za koji ste i više nego dobro plaćeni, riješite situaciju ministarstva finansija i počnite da se bavite stvarnom problematikom, jer imate 390.225 nezaposlenih osoba od kojih je oko 24000 visokoobrazovanih, te ako niste Vi u mogućnosti  iznaći rješenje, snosite posljedice svog nerada i dajte priliku mladim, obrazovanim, stručnim ljudima koji će se sigurno zalagati za dobrobit građana i neće ih staviti na zadnje mjestu njihovih prioriteta!

Reha Centar

 Ovo je samo slika koja se šalje u javnost kako bi se skrenula pozornost sa pravih gorućih pitanja cijele populacije, posebno populacije koja broji skoro pola miliona stanovnika. Politička hajka, predizborna kampanja koja nema svoj ni početak ni kraj, nameće nam par ličnih nesuglasica i sujete zbog koje ispašta stanovništvo koje je te izabranike dovelo na pozicije na kojima zarađuju jako visoke plate, proizvode političko pitanje i dovode javnost u zabludu samo kako bi se što duže zadržali u svojim foteljama i okaljali ugled i dejstvo oponenta.

Ne dozvolimo da nam se nametne mišljenje da svojom odlukom Živko Budimir nije kaznio ni premijera, niti ministra finansija, već upravo ljude koji čekaju i trebaju zaslužene isplate iz budžeta.

Dok Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar finansija Ante Krajina podnose Ustavnom sudu FBiH zahtjev za rješavanje spora, ističe se da se blokada može riješti na više načina, ali niko ništa ne poduzima.

Imali smo identičan slučaj 2006. godine nakon općih izbora i formiranja vlasti na državnom nivou, pozicija federalnog ministra finansija ostala je upražnjena, pa ni tada nije nastupio financijski kolaps, kome sad odgovara ovakva situacija?

Predsjednik/ca UN”Otium”

Indira Smajlović

 AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara

Posted In: