Javni doček Nove godine u Tuzli, Zabranjeno pušenje najavilo vrhunsku zabavu

Spread the love
Menprom

Grad Tuzla i Turistička zajednica Tuzle organizirat će javni doček nove 2023. godine na Trgu slobode. U okviru  programa, prisutne će zabavljati bend Big Brothers,  Adi Šoše sa bendom Amila Loje, dok će kao zvijezde večeri nastupiti popularna grupa Zabranjeno pušenje. Tačno u ponoć će biti upriličen spektakularni novogodišnji vatromet.

Reha Centar

Imamović: ‘Glavni cilj je kvalitet života građana’

˝Uživamo plodove dugogodišnjeg rada. 2001. godine smo imali tri hotela, a sada imamo 60 registrovanih hotela i motela. Zimi su noći duge, ali neće biti hladne. Nikakvih upitnika nema oko grijanja. 2001. godine smo imali 83 hiljade kvadrata na daljinskom grijanju, a danas imamo dva miliona kvadrata na daljinskom grijanju. Mi smo prije nekoliko godina krenuli sa manifestacijom ‘Zima u Tuzli’. Glavni cilj je kvalitet života građana. Da se nekako skrate te duge zimske noći. Imat ćemo mjesec dana na Trgu slobode sadržaje kakve smo imali i prošle godine. Kućice, priliku za poduzenike, tuzlanske bendove, a finale je Nova godina. Grupa Zabranjeno pušenje, uz pomoć tuzlanskih bendova, će zabavljati građane tokom novogodišnje noći. Očekujem dobru zabavu i uspješnu tuzlansku zimu˝, kazao je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Lugavić: ‘Na pozitivan način afirmišemo vrijednosti Tuzle’

Pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, Zijad Lugavić smatra da je ovo način da se na pozitivan način afirmišu vrijednosti Tuzle. ˝Da pomognemo i budemo partneri našim privrednicima i poduzetnicima da realizuju svoje aktivnosti kroz manifestaciju ‘Zima u Tuzli’. Ovo je način da Grad Tuzla putem Turističke zajednice Tuzla bude pravi partner sektoru privrede. Da stvorimo ambijent gdje će dolaziti građani, privrednici, turisti, te na taj način da povećamo broj onih koji će na direktan ili indirektan način ostaviti novce u našem gradu. Ovo je još jedan dokaz da Grad Tuzla u kontinuitetu, duži niz godina, realizuje svoju misiju, a to je misija grada ugodnog življenja, razvoja privrede i društva u cjelini. Mi na ovakav način pokazujemo poštovanje prema našim građanima, privrednim subjektima, ali i svima onima koji dolaze u naš grad˝, istakao je Lugavić.

Sejo Sexon: ‘Oči cijele BiH su uprte u Tuzlu, njen napredak i prosperitet’

Lider grupe Zabranjeno pušenje, Davor Sučić (Sejo Sexon) pohvalio je upravu Grada Tuzla. ˝Već godinama Tuzla ima modernu upravu. Ne govorim to zato što su nas pozvali da sviramo ovdje. Oči cijele Bosne i Hercegovine su uprte u Tuzlu, njen napredak i prosperitet za koji se ja nadam da će biti primjer i ostalim sredinama u ovoj našoj lijepoj zemlji. Zabranjeno pušenje je u Tuzli ko na svom terenu. To je naš drugi dom, naš drugi grad. Mjesto pored Sarajeva u kojoj imamo najbrojniju publiku i najduži kontinuitet naših nastupa još od 80-tih godina˝, kazao je i dodao: ˝Mi možemo svirati tri, četiri sata, vidjet ćemo koliko će publika izdržati. Nadam se da ćemo svi uživati. Napravit ćemo repertoar da zadovoljimo sve generacije, što u našem slučaju i nije lako. Pokušat ćemo napraviti set pjesama, da izađemo svima u susret, da bude zabava za cijelu obitelj, ali i da opravdamo ukazano povjerenje. Pozivam svu raju, ne samo iz Tuzle, nego i iz Srebrenika, Brčkog i drugih sredina da dođu˝.

“Pozivamo sve da odaberu Tuzlu za doček nove, 2023. godine”, kazala je voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Tuzle Amra Jaganjac. Podsjetila je da će tradicionalno biti  organizirana i proslava Dječije nove godine 31. decembra na Trgu slobode s početkom u 12 sati.  Zabava na Trgu slobode će biti nastavljena i 1. januara u noćnim satima. Nastupit će bendovi Divan, Pochko & New Primitives i Amel Ćurić.

Turistička zajednica grada Tuzle

Komentari

Komentara